Рафа Надал се класира на полуфинал след много силна игра 05.09 | 09:01

Виктория Азаренка стана последната полуфиналистка при жените

От Краси Киров

Испанският тенисист Рафаел Надал се класира за полуфиналите на турнира US Open.

Рафа започна да навлиза в най-добрата си форма и не остави никакви шансове на сънародника си Томи Робредо след като го победи с 3:0 сета 6:0, 6:2, 6:2 само за час и 40 минути.

Това бе общо седма победа за Надал срещу Робредо, който сензационно изхвърли Роджър Федерер в предишния кръг и предотврати нова класика между двамата топ тенисисти.

Рафа Надал се развихри и не остави никакви шансове за своя сънародник. Испанецът загуби само пет точки в първия сет и само за 23 минути водеше с 6:0. След двубоя самият Надал коментира, че е много доволен от представянето си в този мач.

"Това беше най-добрия ми мач от началото на турнира," заяви победителят от 2010 година.

За място на финала Рафаел Надал ще спори с французина Ришар Гаске, който за втори път в своята кариера се класира в топ 4 на турнир от Големия шлем.

Гаске развали испанския полуфинал като надделя в изключителна драма над Давид Ферер с 6:3 6:1 4:6 2:6 6:3.

В другите ¼ финали тази вечер ще спорят:

Анди Мъри - Станислас Вавринка

Новак Джокович и Михаил Южни

При жените Виктория Азаренка (Беларус) се класира за полуфиналите на турнира US Open. Номер 2 в световната ранглиста се справи с 6:2, 6:3 срещу Даниела Хантухова (Словакия).

Азаренка е последната полуфиналистка в турнира и ще се изправи срещу италианската Флавия Пенета, която победи своята сънародничка Роберта Винчи.

Това ще бъде трети двубой между двете тенисистки като досега са си разменили по една победа.

Иначе срещата на бившата номер 1 премина много спокойно. Тя контролираше ситуацията в мача и много лесно поведе с 1-0 сета.

В началото на втория сет Хантухова се опита да обърне нещата в своя полза и поведе след пробив за 2:0 гейма. След това обаче Азаренка върна много бързо пробива и до края даде само още един гейм на своята съперничка. В крайна сметка след 76 минути игра Азаренка се класира за полуфиналите.

Ето и всички полуфинали при жените:

6 септември, 18:00 часа

Флавия Пенета (Италия) - Виктория Азаренка (Беларус)

Серина Уилямс (САЩ) - На Ли (Китай)

Водещи

Най-четени