Рафа Надал се събуди от кошмара "Джокович" 22.04 | 17:27

Матадора сломи световния №1 и триумфира с титлата в Монте Карло

От iNews.bg

Световният №2 Рафаел Надал прекъсна кошмарната си серия от седем поредни поражения срещу Новак Джокович, след като днес Матадора спечели за безпрецедентен осми пореден път титлата от "Мастърс" турнира в Монте Карло.

За Рафа Надал това бе и първи трофей от почти десет месеца, като за последно ибериецът триумфира на миналогодишния "Ролан Гарос" в Париж. Надал се наложи с категоричното 6-3 6-1 и завоюва юбилейна 20-а титла от "Мастърс" сериите, успявайки да открие по най-добрия начин сезона на любимата си червена настилка.

През миналата година Джокович спечели два финала на клей срещу Надал, но днес испанецът даде заявка, че ще бъде безкомпромисен на червена настилка.

Успехът също така отново позволи на Рафаел Надал да излезе начело в класацията за брой "Мастърс" трофеи, като Матадора изпревари големия си съперник Роджър Федерер, който има 19.

Още в самото начало Надал взе превес над най-кошмарния си опонент в последно време, като испанецът стигна до ранен пробив и зададе темпото на корта.

При 2-4 Джокович отново бе изправен пред угрозата да бъде пробит, но този път нервите на сърбина издържаха и той запази шансове в сета. При 3-5 обаче Джокович отново показа колебания при свой сервис, което и позволи на Надал да затвори успешно първата част.

Втората част протече още по-зле за Ноле, който през тази седмица трябваше да се справя и с дълбока емоционална травма, губейки своя дядо Владимир. Световният №1 нямаше отговор на играта на Матадора и завърши сета със само един спечелен гейм в актива си, което в крайна сметка позволи на Надал да захапе своя осми трофей от Княжеството.

Водещи

Най-четени