Рафаел Надал очаква още по-големи успехи от Гришо 09.05 | 11:17

Испанецът също похвали родния талант за победата му над световния номер 1 Новак Джокович

От Мариян Найденов

След победата на Григор Димитров над световния номер 1 Новак Джокович, световните медии и колегите му на корта засипаха със суперлативи българския талант, а днес похвали за представянето си Гришо получи и от Рафаел Надал.

Краля на клея, който също продължава напред в Мадрид след успех с 6:3, 6:4 над Беноа Пер (Франция), бе помолен за коментар относно победата на българина над Джокович на пресконференцията си след мача с французина.

Надал, който сам усети силата на 21-годишния хасковлия на турнира в Монте Карло, където загуби сет и буквално бе притиснат до стената на любимата си настилка, заяви, че Димитров притежава всичко необходимо, за да се превърне в наистина добър тенисист, като според испанеца успехите на по-младия му колега тепърва предстоят.

"Григор Димитров ми взе сет в Монте Карло, а в Маями сервираше за първия сет срещу Новак Джокович. Като видиш млад тенисист да се справя толкова добре и да играе на такова високо ниво, ти става ясно, че един ден ще успее.

Няма нито една причина той да не продължи в същия дух. Димитров притежава всичко необходимо, за да се превърне в наистина добър тенисист и е логично да постигне още по-големи успехи", смята Матадора от Майорка.

Относно това, дали загубата на Джокович е била изненадваща, Надал подчерта, че на подобни турнири си дават среща най-добрите тенисисти в света и неминуемо се стига и до такива резултати.

Днес Григор Димитров продължава участието си в Мадрид, а негов съперник на осминафиналите ще е настоящият номер 15 в света Станислас Вавринка (Швейцария).

Срещата между двамата е последна четвърта на втория по големина корт в испанската столица - "Аранча Санчес Викарио" и се очаква да започне след 20:00 часа българско време.

Водещи

Най-четени