Рафаел Надал пропуска и Australian Open 28.12 | 18:00

Стомашен вирус извади Матадора от сметките за Мелбърн

От Константин Симидчийски

Бившият №1 в света Рафаел Надал отложи още веднъж дългоочакваното си завръщане на корта, след като днес испанецът потвърди, че няма да вземе участие на първия турнир от Големия шлем за 2013 година - Australian Open.

Матадора не е стъпвал на корта от лятото на тази година, когато претърпя шокиращо поражение на "Уимбълдън" от неизвестния чех Лукаш Росол. В последствие Надал обяви, че отново изпитва сериозни болки в проблемните си колена, което и ще наложи отсъствието му за сериозен период от време.

Доскоро се смяташе, че испанецът ще се завърне на корта за течащия в момента демонстративен турнир в Абу Даби, като той бе очакван и за надпреварата в Доха през следващата седмица.

Днес носителят на 11 титли от Големия шлем обяви чрез специално обръщение до медиите, че измъчващият го в момента стомашен вирус няма да му позволи да направи добра подготовка за Откритото първенство на Австралия през януари. Нещо, което и прави участието му в турнира невъзможно.

За своя радост Надал потвърди, че вече не изпитва проблеми в коляното, но продължителното възстановяване от вируса прекършва амбициите му да играе в Мелбърн.

"Това бе трудно решение, като съм изключително разочарован, че ще пропусна толкова голям турнир. Обичам да играя в Мелбърн, но тялото ти трябва да е в оптимална форма, за да участваш в Австралия. Ще насоча фокуса си върху възможно най-скорошното ми завръщане на корта", обеща Матадора.

Водещи

Най-четени