Рафаел Надал се класира за четвъртфиналите в Рим 17.05 | 21:05

Изненадата на турнира до момента беше поднесена от Ришар Гаске, който преодоля съпротивата на един от фаворитите Анди Мъри в три сета - 6-7, 6-3, 6-2 за французина

От Иво Вецев

Бившият №1 в световната ранглиста Рафаел Надал се класира безпроблемно за четвъртфиналите на турнира в Рим, част от сериите "Мастърс", след като се наложи с категоричното 6-1, 6-1 Марсел Гранойерс, който ще му партнира на Олимпиадата в турнира по двойки.

Срещата между двамата се изигра при доста силен вятър, който не позволи на двамата да покажат на какво са способни. Все пак Надал демонстрира нестихващата си класа и на няколко пъти направи шоу за публиката със страхотните си отигравания.

На пръв поглед, испанецът се е справил без особено проблеми, но продължителността на първия сет бе над 50 минути. Той дори загуби пърия гейм, но след това показа страхотна игра и записа серия от 9 поредни гейма, които докараха резултата до 6-1, 3-0 в негова полза.

Така петкратният победител в надпреварата ще срещне добрия си познайник Томаш Бердих, който по-рано днес победи Алмагро с 2:0 сета (7-6, 6-3). Това ще е двубой №15 между двамата, като Надал води убедително с 11:3 в преките двубои. Любопитно е, че чехът печели три от първите 4 мача между тях, но след това бившият лидер в световната ранглиста е безпогрешен.

Изненадата в турнира пък дойде от Ришар Гаске, който отстрани Анди Мъри след трисетова драма - 7-6(1), 3-6, 2-6, като двубоят продължи точно 2 часа и 59 минути.

Първият сет бе изпълнен с драма, но все пак шотландецът показа характер и го измъкна след страхотно изигран тайбрек. След това обаче Мъри беше неузнаваем, като френската надежда започна вихрено и поведе с 5-1. Тогава шотландският боец върна един пробив, но за повече нямаше сили и заслужено Гаске спечели с 6-3.

Решаващата част започна с изключително оспорвани 4 гейма, в които имаше много възможности за пробив и от двете страни, както и много равенства - 2:2. Мъри обаче отново започна да греши, а Гаске запази отличното ниво на игра и спечели следващите 4 гейма, с което се класира на четвъртфиналите.

Там го чака специалистът на клей Давид Ферер, който отстрани по-рано днес Жил симон с 6-0, 7-6(5).

Водещи

Най-четени