Рафаел Надал срещу Давид Ферер на полуфиналите в Рим 18.05 | 20:00

Матадора доказа, че се намира в страхотна форма, нанизвайки 34 печеливши удара при победата си с 2:0 сета над чеха Томаш Бердих

От Иво Вецев

Испански сблъсък ще излъчи един от финалистите на турнира от сериите "Мастърс" в италианската столица Рим, стана ясно днес.

До подобна развръзка се стигна, след като Рафаел Надал и Давид Ферер спечелиха своите мачове от 1/4-финалите, а схемата ги изправи един срещу друг в битка за финала.

Давид Ферер намери място сред четиримата най-добри, след като испанецът не остави шансове на французина Ришар Гаске, подчинявайки го със 7-6 6-3.

Успех в два сета постигна и Матадора, който записа 11-а поредна победа срещу най-силния тенисист на Чехия Томаш Бердих. Рафа се наложи с 6-4 7-5, като показателни за добрата игра на Рафа бяха и нанизаните 34 уинъра в полето на съперника.

След като бе загубил първата част, при 3-2 Бердих направи крачка към спечелване на втория сет, осъществявайки пробив за 4-2. Още в следващия гейм обаче чехът се прости с това си предимство, а при 5-5 допусна фатален пробив, който и в крайна сметка му коства мача.

Така Рафаел Надал и Давид Ферер ще излъчат един от двамата финалисти в турнира, като до този момент двамата испанци са излизали 18 пъти един срещу друг. Балансът е твърдо в полза на Надал - 14 срещу 4 победи.

Другите 1/4-финали са по-късно днес, като в тях Новак Джокович ще се изправи срещу Жо-Вилфрид Цонга, докато Роджър Федерер играе с Андреас Сепи.

Водещи

Най-четени