Реакциите на Ювентус и Байерн след жребия 15.03 | 18:06

Хайнкес и Недвед с комплименти към съперника

От Иво Вецев

Юп Хайнкес беше категоричен, че феновете могат да очакват страхотен сблъсък между Байерн Мюнхен и Ювентус в четвъртфиналите на Шампионската лига, които започват в началото на април.

Днес беше теглен жребият за топ 8 в турнира, като именно срещата между колосите от Германия и Ювентус се очертава като най-интересна.

В предишния кръг баварците бяха на косъм от отпадането след силен напън на Арсенал в Мюнхен, но Байерн издържа и продължи напред. В същото време торинци направиха силни мачове със Селтик и се класираха с общ резултат 5:0.

"Знам че Ювентус играе много добре. Гледал съм ги много често през последните две години. Станаха шампиони през миналата година и по всичко личи, че през тази година ще защитят своята титла", сподели Хайнкес непосредствено след като неговия тим се падна с "бианконерите".

"Те са най-добрият отбор в момента в Италия и имат невероятен стадион и фенове. Много са силни в тактическо естество - и в защита, и в нападение.

"Мисля, че това ще са два невероятни мача между нашите отбори и се надявам, разбира се, че ние ще продължим напред.

"Това обаче ще е един изключително отворен сблъсък, защото Байерн и Ювентус са изключителни отбори", каза още треньорът на Байерн.

Недвед също подходи с огромен респект към съперника и сподели, че това е бил един от най-тежките варианти за неговия тим.

"Байерн Мюнхен беше един от най-тежките съперници, които можеха да ни се паднат, но ще подходим към този двубой с голяма наслада", каза изпълнителният директор на Юве.

"Мисля, че играта на Байерн е много близка до тази на нашия тим под ръководството на Антонио Конте, така че това ще направи нещата още по-трудни за Ювентус.

"Все пак съм горд, че Ювентус е сред най-добрите 8 отбора на Стария континент, а също така сме и единственият италиански отбор, който остава в Шампионската лига.

"Определено се наслаждаваме на този момент и просто трябва да продължим по същия начин и да показвам същия дух", завърши Павел Недвед.

Водещи

Най-четени