Реал, Барса и Ювентус се измъкват сухи от мегаскандала "Суперлига" 28.09 | 12:30

УЕФА няма да гони по съдебен път разправа с грандовете

От iNews.bg

Грандовете, които не се отказват от създаването на европейска Суперлига – Реал Мадрид, Барселона и Ювентус вече не са заплашени от съдебни дела. Другите девет отбора (Челси, Манчестър Юнайтед, Арсенал, Ливърпул, Манчестър Сити, Тотнъм, Атлетико Мадрид, Интер и Милан), които се отказаха от проекта, няма да бъдат глобявани.

След като се оттеглиха, те се споразумяха с централата да заплатят еднократно глоба в размер на 15 милиона евро. Събраната сума пари щеше да бъде вложена в развитието на детско-юношеския футбол в цяла Европа. След взетото решение обаче деветте клуба няма да бъдат принудени да плащат. Това обявиха от УЕФА с официално съобщение.

"По въпроса за потенциалното нарушаване на правната рамка на УЕФА във връзка с т.нар. проект "Суперлига”, Апелативният орган на УЕФА днес обяви производството на прекратено и невалидно, сякаш не е било започвано”, гласи то.

Реал, Барса и Юве оспориха пред съда опита на УЕФА да ги накаже поради идеята за създаване на подобна лига. Решението на европейската централа да се оттегли от съдебната битка идва няколко часа, преди да изтече срокът, даден от съда в Мадрид, който определи действията на клубовете-основатели на Суперлигата като напълно законни и предупреди УЕФА да прекрати всякакви съдебни искове.

Водещи