Реал Мадрид вади 166 милиона евро заради Роналдо 13.06 | 11:48

Флорентино Перес иска да задържи португалеца на всяка цена

От Краси Киров

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес вече е измислил начин как да задържи най-голямата си звезда Кристиано Роналдо в отбора.

Напоследък постоянно се увеличават слуховете за евентуалното напускане на Роналдо, като най-големият проблем идва от това, че договорът на португалеца изтича след две години.

Перес ще трябва да подпише договор с Роналдо за 20 милиона евро на година. Първата оферта към звездата бе 15 милиона евро, но той не се е съгласил. С очакваната заплата Роналдо ще се нареди до Самуел Ето'о по приходи.

Новият договор на Ронадо ще бъде до 2018 година, когато той ще бъде на 33. Така по изчисленията на испанския AS, Реал Мадрид ще трябва да плати на Роналдо към 166 милиона евро в оставащите години.

Според изчисленията Роналдо ще взима по 10 милиона на година в оставащите си две години от договора до 2015. С новия договор обаче той ще получи 60 милиона за три години като общата сума възлиза на 80 милиона в заплати. Данъците обаче, които трябва да плати Реал Мадрид за тези възнаграждения възлизат на 86 милиона евро.

Най-голямата въпросителна остава около рекламните права на Кристиано. Сега португалецът разполага с 40% от своите публични права, но се говори че иска този процент да набъбне на 60.

Английските медии твърдят пък, че Манчестър Юнайтед е готов да даде на Роналдо да контролира 100% от публичните си права срещу по-малка заплата.

Водещи

Най-четени