Реал Мадрид гледа към титлата след 3:2 над Бетис 11.03 | 00:53

Роналдо вкара поредните си два гола за "белия балет" в истински спектакъл

От Краси Киров

Отборът на Реал Мадрид победи с 3:2 като гост тима на Бетис в среща от 26-ия кръг на Примера Дивисион. Два гола за победата отбеляза Кристиано Роналдо, който вече има 32 попадения в Примера Дивисион този сезон.

Двата тима предложиха истински спектакъл с непрестанни атаки и пред двете врати. Все пак изглежда силите на домакините не стигнаха за нещо повече в този мач. Футболистите на Бетис могат да са доволни от представянето си защото затрудниха максимално възпитаниците на Жозе Моириньо. С

Домакините поведоха с изключителна контра атака и гол на Молина. Игуаин изравни малко след това, а в началото на втората част Роналдо даде преднина на "белия балет". Монтеро върна Бетис в мача с бърз гол, но отново Роналдо имаше последната дума в 73-та минута за крайното 3:2. С тази победа Реал има 13 точки повече от Барселона в класирането, но утре каталунците играят с Расинг Сантандер.

Жозе Моуриньо заложи на Кака, Йозил, Роналдо и Игуаин в предни позиции. Още в третата минута Роналдо стреля много опасно и вратаря със сетни усилия изби в корнер.

Бетис откри резултата с перфектна контра атака в 10-та минута. Кастро овладя чудесно подаване на Нелсон и изведе Молина сам срещу Касияс, и нападателя не сбърка за 1:0. Реал изравни в 25-та минута след като Йозил изведе перфектно Игуаин, който напредна и с мощен шут не остави шансове на вратаря Фабрицио.

Реал се опитваше да атакува мощно, но пък домакините изчакваха всеки шанс на контра атака. В 39-та минута Кастро получи топката в наказателното поле и финтира Серхио Рамос, но се забави и защитника му отне топката. Минута по-късно Салва Севиля удари гредата зад Икер Касияс след пряк свободен удар. Реал отвърна със страхотна контра като Игуаин излезе на чудесна позиция, но не уцели вратата.

В следващата атака вратаря Фабрицио показа страхотен рефлекс. Марсело изведе Роналдо сам срещу вратаря, но ударът на португалеца бе избит в корнер.

Реал Мадрид нанесе своя удар в началото на втората част. Йозил намери Марсело в наказателното поле и бразилецът подаде на Кристиано Роналдо, който без проблеми даде преднина на своя тим в 52-та минута.

Гостите обаче загубиха концентрация и веднага бяха наказани. Арбелоа не се ориентира добре след центриране от корнер и подари топката на Монтеро, който с мощен шут взриви публиката на стадиона за 2:2

В 58-та минута Касияс спаси Реал Мадрид след като Монтеро и Кастро последователно стреляха от близо към вратата, но стража се справи. Марсело се развихри и отправи два много опасни удара. Първият бе спасен от вратаря, а втория мина близо до страничната греда.

След това двата тима се поуспокоиха замалко, за да се стигне до 73-та минута. След центриране от корнер вратаря изби удар на Рамос с глава, но топката попадна в Роналдо, който отново изведе Реал напред в резултата.

Португалската звезда бе близо до своя хеттрик след извеждащо подаване на Йозил, но удара в далечни ъгъл мина до гредата. След това Роналдо стреля силно отдалеч, но Фабрицио отново се намеси подобаващо. В последната минута Рамос изби топката в наказателното поле и домакините претендираха за дузпа, но съдията остана безмълвен.

Водещи