Реал Мадрид загря с фиеста за Истанбул 06.04 | 20:59

"Кралския клуб" спечели с 5:1 домакинството си на Леванте

От Константин Симидчийски

Шампионът на Испания Реал Мадрид постигна очакван домакински успех над Леванте в среща от 30-ия кръг на Примера Дивисион, налагайки волята си с 5:1.

Гонсало Игуаин, Рикардо Кака от дузпа, Кристиано Роналдо и Месут Йозил на два пъти бяха точни за "белите", докато за Леванте се разписа Мичел. Пет минути преди края резултатът бе 2:1 за домакините, но валенсианци рухнаха тотално в края, допускайки три бързи попадения.

Така Реал Мадрид събра актив от 65 точки на сметката си, гарантирайки си, че няма да бъде изпреварен от третия Атлетико. "Белите" обаче остават на цели 10 пункта зад лидера Барселона, който е и с мач по-малко.

Няколко дни след мача с Галатасарай в Шампионската лига и малко преди реванша в Истанбул, Жозе Моуриньо очаквано даде почивка на някои от лидерите си. Кристиано Роналдо, Месут Йозил и Анхел Ди Мария останаха на пейката, а място сред титулярите получиха Рикардо Кака, Лука Модрич и Хосе Кайехон. Карим Бензема и Гонсало Игуаин също започнаха сред стартовите единадесет, а на пейката седна възстановеният от травма капитан на тима Икер Касияс.

Сблъсъкът на "Бернабеу" стартира с опасен изстрел на тарана на гостите Роберт Акуафреска, който обаче бе отразен от внимаващия Диего Лопес. Скоро "лос бланкос" наложиха обичайния си контрол над срещата, докато валенсианци изчакваха всеки шанс да контраатакуват.

В 14' Бензема стреля в аут, а две минути по-късно Мунуа отрази удар на Кака. Малко след това стреля и Кайехон, но извън очертанията. В 28' отново Бензема опита изстрел, но Винтра блокира успешно.

Постепенно се стигна до 30', когато далеч от всякаква логика, гостите откриха резултата. До този момент Леванте играеше предимно в защита и рядко се осмеляваше да атакува, но момчетата на Хуан Мартинес успяха да изненадат своя домакин. Удар на Мичел се отклони в тялото на Пепе и влетя зад Диего Лопес, а това означаваше 0:1 в полза на Леванте.

Всичко това обаче сякаш разгневи домакините, които осъществиха пълен обрат в следващите десет минути. В 36' резултатът на "Бернабеу" бе изравнен, а точен за "лос меренгес" бе Гонсало Игуаин. Аржентинският национал засече от въздуха центриране на Арбелоа и вдигна трибуните на крака.

Само три минути по-късно шампионите вече и водеха в резултата. Лел игра с ръка в наказателното поле на гостите, което и означаваше дузпа в полза на Реал Мадрид. Зад топката застана Кака, който преодоля Мунуа и вкара за 2:1.

Още на почивката Жозе Моуриньо извърши една смяна в своя стартов състав, а Хосе Кайехон отстъпи мястото си на Кристиано Роналдо. Само шест минути по-късно португалецът вече обстрелваше противниковата врата, но ударът му попадна в обсега на Мунуа.

Скоро след това Леванте бе близо и до изравняване, но ударът на Акуафреска мина покрай вратата.

В 57' Моуриньо извърши и втора смяна, а Ди Мария замени играещия отлично до момента Кака. Минути по-късно аржентинецът намери Игуаин, но последният стреля в аут. Малко след това Бензема засече с пета подаване на Роналдо, но също неуспешно.

Реал Мадрид продължи да играе за публиката, търсейки трети гол, но такъв така и не падаше. В 66' Бензема опита воле след отклонено центриране на Лука Модрич. Минути по-късно французинът отново се озова на стрелкова позиция, но този път завършекът му бе разочароващ и над гредата.

Домакините продължиха да нападат, обстрелвайки вратата на гостите. В 78' Роналдо стреля по земя, но Мунуа спаси. В 81' Йозил излезе на добра позиция, но бе навременно затворен от вратаря. Третият гол все пак стана факт в 83', когато Кристиано Роналдо вкара 29-ия си гол в Примера за сезона. "Седмицата" получи перфектна асистенция от Игуаин и нямаше как да сбърка, покачвайки на 3:1.

Третият гол на "лос бланкос" сякаш свали гарда на гостите, които набързо допуснаха и четвърти такъв. В 86' Роналдо пое ролята на асистент и комбинира с Йозил, а последният вкара лесно на празна врата за 4:1. Скоро след това германецът отбеляза и за втори път, отново разписвайки се от близка дистанция за крайното 5:1.

Водещи

Най-четени