Реал Мадрид зашлеви европейския шампион 23.04 | 23:47

Хосеп Гуардиола за първи път допусна поражение на "Сантяго Бернабеу"

От Даниел Любомиров

Реал Мадрид нанесе тежко поражение по репутацията и самочувствието на Байерн (Мюнхен) и треньорът Хосеп Гуардиола, след като спечели с 1:0 първия полуфинален мегасблъсък от Шампионската лига на стадион "Сантяго Бернабеу".

Единственото попадение в срещата реализира френският нападател Карим Бензема в 19-ата минута, след като бе намерен с отлично центриране успоредно на голлинията от Фабио Коентрао.

Португалският ляв бек на "белия балет" записа първата си асистенция в 26-ия си мач от Шампионската лига (20 с Реал Мадрид и 6 с Бенфика), а Бензема стана първият играч в турнира този сезон, който има поне 5 попадения и 5 голови паса.

Суперзвездата на Реал Мадрид Кристиано Роналдо се завърна в титулярния състав на "лос бланкос", след като от 2-ри май бе извън терените заради контузия, но не можа да се разпише в мрежата на Мануел Нойер. Кавалерът на Златната топка отправи четири опасни удара към вратата на противника, но все още търси рекордния си 15-ти гол в Шампионската лига през този сезон и юбилеен 50-ти в турнира с екипа на "белия балет".

Треньорът на Байерн (Мюнхен) Хосеп Гуардиола записа първо поражение на стадион "Сантяго Бернабеу", след като в предишните си 7 гостувания начело на Барселона бе записал 5 победи и 2 равенства.

Въпреки че Байерн е отстранявал 4 пъти Реал в 5-те пъти, когато двата тима са се срещали на полуфинал в Шампионската лига, баварците загубиха за 5-ти пореден път като гости на "белия балет". На практика германският шампион е претърпял поражение в последните си 6 визити на "Сантяго Бернабеу", тъй като на финала в Шампионската лига през 2010-та година отстъпиха на Интер с 0:2.

Подробности за мача, факти, снимки, статистика и видео вижте в Sporta.bg

Водещи

Най-четени