Реал Мадрид изнесе лекция на гостуващите баски 18.11 | 01:05

"Кралския клуб" се наложи с 5:1 на своя "Сантяго Бернабеу"

От iNews.bg

Реал Мадрид изнесе убедително представление срещу Атлетик Билбао на своя "Сантяго Бернабеу", постигайки категоричен успех с 5:1 над безпомощните баски.

Два гола за "белите" отбеляза Карим Бензема, докато по веднъж се разписаха Серхио Рамос, Месут Йозил и Сами Кедира. Точен за Атлетик бе Ибай, но това бе всичко от гостите за днешния сблъсък.

По този начин Реал Мадрид събра актив от 26 точки след 12 изиграни срещи, запазвайки дистанцията от 8 точки зад лидера Барселона. Шампионите се намират на трета позиция в таблицата, като пред тях е и градският съперник Атлетико Мадрид. "Дюшекчиите" разполагат с две точки повече, но и мач по-малко.

Наставникът на "белите" Жозе Моуриньо постави Карим Бензема на върха на атаката, докато Кристиано Роналдо, Месут Йозил и Хосе Кайехон действаха зад него и по фланговете. Шаби Алонсо и Лука Модрич стартираха като двойка вътрешни полузащитници, докато Анхел Ди Мария и Сами Кедира останаха на пейката. В групата бе и юношата Алваро Мората, който преди седмица донесе на Реал Мадрид драматичен успех над Леванте.

Ариц Адурис оглави атаката на баските в днешния ден, а Ибай, Муниаин и Сусаета действаха от втора позиция. Гурпеги и Итураспе поеха тежестта в битката с халфете в бяло.

Двубоят на "Бернабеу" започна отлично за домакините, които излязоха напред след само 12 минути игра. Лука Модрич намери прекрасно Бензема, а последният показа ефективност в завършващата фаза и прати топката зад гърба на Горка Ираисос - 1:0.

В 20' Горка отрази изстрел на Роналдо, а осем минути по-късно близо до втори гол бе и Фабио Коентрао.

Ново попадение във вратата на баските все пак падна, като това се случи след точно половин час игра. Месут Йозил изпълни статично положение и прати кълбото в близост до вратата на Атлетик, където Серхио Рамос по обичаен за него начин отбеляза с глава за 2:0.

Баските видимо изпаднаха в нокдаун, защото две минути по-късно последва и нов удар за тях. Точен отново бе Карим Бензема, като попадението на французина бе особено красиво. Таранът на "белите" получи една топка на границата на наказателното поле, майсторски се завъртя и с левия крак прати въртелива топка зад безпомощния Горка - 3:0.

Шест минути по-късно Бензема бе близо и до хеттрик, но този път баският страж не допусна попадение.

Атлетик се върна в мача три минути преди почивката, когато футболистите на Марсело Биелса намалиха пасива си. Ибай не бе покрит добре от отбраната на домакините и прониза Касияс, вкарвайки за 3:1. Секунди преди почивката Кристиано Роналдо отново изпробва късмета си, но и този път Горка Ираисос отрази.

Португалският национал получи нова възможност и след подновяването на играта, като добър шанс пред Роналдо се откри в 52'. "Седмицата" си намери пространство за изстрел и отправи удар, но право в тялото на вратаря.

По всичко изглеждаше, че "лос меренгес" няма да изпуснат контрола над мача, като потвърждение за това дойде още в 56'. Роналдо комбинира с Бензема, който вместо да стреля, предпочете да комбинира с Йозил. Германският национал оползотвори подаването на "деветката" и отбеляза за 4:1.

Това окончателно свали гарда на гостите, докато Реал Мадрид започна да играе за публиката си. В 72' последва и ново "германско" попадение в бяло, като този път се разписа Сами Кедира. Резервата на домакините стреля към вратата на Атлетик, а Горка Ираисос се намеси крайно неубедително, позволявайки кълбото да мине през ръцете му за крайното 5:1.

И до края домакините продължиха да атакуват, като баските извадиха късмет, че не загубиха с още по-сериозна разлика. В 84' новият герой на "Бернабеу" Алваро Мората стреля, но Горка Ираисос отрази. В добавеното време близо до гол бе и Анхел Ди Мария, но аржентинецът не намери очертанията на вратата.

Водещи