Реал Мадрид подчини Аякс в голово шоу на "Амстердам Арина" 03.10 | 23:58

"Кралския клуб" се наложи с убедителното 4:1

От Иво Вецев

Реал Мадрид записа втора поредна победа през новия сезон в Шампионската лига, след като тази вечер в Амстердам пречупи съпротивата на Аякс и победи с убедителното 1:4.

Срещата беше белязана от изключителни попадения на играчите в зелен екип. През първата част падна само едно попадение, дело на Кристиано Роналдо в 42-ата минута. Бензема реализира фантастична задна ножица в 48-ата минута, но Мойсандер върна интригата в 56-ата минута.

Шоуто обаче продължи, след като в 79-ата минута и 81-ата минута Кристиано оформи своя хеттрик с перфектен удар отдалеч, а след това и с прехвърлящ удар. В срещата трябва да се отбележи завръщането в стартовия състав на Кака, който изигра брилянтен мач, но не успя да се разпише. Кайехон също се включи добре, а Есиен смени Кедира и Модрич в центъра.

По този начин "кралския клуб" окупира първата позиция след две победи и 6 точки. Втората позиция е за Борусия с 4, която завърши наравно 1:1 с Манчестър Сити. "Гражданите" са трети с една, а Аякс няма и точка.

От самото начало Реал Мадрид овладя играта и започна да атакува мощно, въпреки че в началните минути Аякс се опита да отвърне. След няколко хубави атаки още в 13-ата минута Вермер трябваше да спасява, след като Кака даде страхотен пас на Роналдо. 2 минути по-късно бразилецът се освободи и стреля силно от границата на наказателното поле, вратарят спаси, а след това отново се намеси при добавката на Бензема - великолепен Вермер.

В 21-ата минута отново Кака се озова на чудесна позиция и стреля силно по земя, но отново стражът на домакините се намеси. 10 минути по-късно пък дойде и най-опасното положение за Аякс. Тя беше създадена от Касияс, който подари топката на Ериксен, плеймейкърът подаде към Ван Райн, но той стреля в аут от 4 метра.

Заредиха се нови положения пред Вермер в разстояние само на 4 минути, като в 36-ата Кака се подигра със защитата и центрира топката на главата на Роналдо, който от 2 метра стреля право във вратаря. Последваха два удара на бразилеца и Бензема в аут, а Марсело беше париран от Вермер в 40-ата.

В крайна сметка Роналдо сложи край на пропуските в 42-ата минута - бърза контраатака в "зелено" завърши с пробив на Бензема в наказателното поле. Той мина покрай пазача си и от аутлинията прати топката в малкото наказателно поле. Там защитниците на Аякс не се ориентираха, а Кристиано успя да мушне топката между двама в бяло-червен екип - 0:1.

Второто полувреме обаче започна вихрено за Реал Мадрид, който още в 48-ата минута реализира маркова контраатака - Кайехон подаде към Бензема, който веднга пусна на Марсело. Бразилецът проби към полето на Аякс и подаде на дясното крило към Кака. Бразилецът не се забави и центрира към далечната греда, където Бензема с великолепна задна ножица препарира Вермер - 0:2 след перфектна контраатака и феноменален завършек.

В 53-ата минута Кайехон успя ад се измъкне от засадата и остана очи в очи с Вермер, но стреля неточно. Минута по-късно пък Роналдо се опита да прехвърли вратаря, но неуспешно. В 56-ата минута Аякс получи правото да изпълни корнер от дясно на Касияс. Ериксен центрира към далечната греда, където вратарят тръгна да излиза, но реши да се върне. Мойсандер засече топката с глава и тя влезе във вратата, след като мина под краката на Сан Икер - 1:2 и интригата в Амстердам се завърна.

"Кралския клуб" обаче продължи да играе в същия дух, но Бензема направи страхотен пропуск, след като Кака с поредното си перфектно центриране качи топката на главата на французина, но от 2 метра той прати топката в аут. След него и Ди Мария пропусна от 9 метра, след като Вермеер се намеси.

В 68-ата минута пък шампионът на Холандия едва не стигна до изравняване, след като Райън Бабел отдясно центрира перфектно в малкото наказателно поле - там се размина Сим Де Йонг, но на далечната греда беше Боеригтер. Той обаче от метър прати топката в аут - непростим пропуск.

Последваха нови пропуски на домакините, след като Хойсен и Бабел изпуснха много добри положения, а в 79-ата минута те бяха наказани от Роналдо. Перфектни подавания между Роналдо и Бензема изведоха французина по лявото крило, но той реши да върне на Кристиано. Той овладя на около 18 метра от вратата и с перфектен удар в левия ъгъл на Вермер отбеляза отлично попадение - 1:3.

2 минути по-късно отново португалецът беше в прегръдките на своите съотборници, след като влезлия малко по-рано Йозил изведе Роналдо сам срещу вратаря и с нов прекрасен удар прехвърли вратаря - 1:4 и нов спектакъл с марка Реал Мадрид. До края на срещата Реал можеше да отбележи още два гола, но Бензема и Роналдо не успяха да отбележат, след като за пореден път бяха блокирани от Вермеер.

Водещи

Най-четени