Реал Мадрид с кошмарна статистика при визити в Германия 23.10 | 11:22

В сряда вечерта на "Сигнал Идуна Парк" Реал се изправя срещу Брусия (Дортмунд), а статистиката преди срещата на "кралския клуб" в Германия е доста стряскаща - 1 победа, 6 равенства и цели 16 загуби

От Мариян Найденов

Испанският колос Реал Мадрид е един от най-добрите отбори в момента, както и в историята, на европейския футбол и има множество успехи и в Испания, и по целия континент. Следващият тест за Моуриньо и компания се казва Борусия (Дортмунд), но именно в Германия "кралския клуб" гостува изключително тежко.

В сряда вечерта (24 октомври) на "Сигнал Идуна Парк" Реал се изправя срещу шампиона на Бундеслигата, а статистиката преди срещата на "белия балет" в Германия е доста стряскаща - една победа, шест равенства и цели 16 загуби.

Единствената победа на 9-кратните европейски шампиони на немска земя идва през 2000-ата година, когато по време на похода си към 9-ата титла Реал бие Байер в Леверкузен. Освен това Мадрид пази добри спомени от този отбор, след като през 2002-а година "лос галактикос" печелят последната си евротитла след успех с 2:1 над бившия отбор на Димитър Бербатов (тогава още при "аспирините").

Най-неудобният съперник за Реал е колосът Байерн (Мюнхен), като съперничеството между двата клуба е легендарно. За съжаление на феновете в Мадрид, "кралския клуб" няма победа срещу този съперник, но най-тежките поражения на испанските титани са срещу други отбори.

В полуфиналите за КЕШ през 1980-а година Хамбургер печели с 5:1 срещу "белия балет", а със същия резултат 6 години по-късно Борусия (Мьонхенгладбах) печели безапелационно. Най-тежката загуба е срещу Кайзерслаутерн за Купата на УЕФА, когато през сезон 1981/82 бившият клуб на Мариян Христов печели с пет безответни гола.

Реал Мадрид е играл мачове и с Мюнхен 1860, Вердер Бремен и Кьолн, като само срещу първия тим "кралския клуб" стига до равенство.

Водещи

Най-четени