Реал Мадрид се издъни в Билбао 03.02 | 00:11

Домакините оставиха Барселона на второто място

От Божидар Азманов

Реал Мадрид направи 1:1 като гост на Атлетик Билбао и по този начин остана на трето място в класирането на Примера Дивисион.

Хесе Родригес откри резултата на "Сан Мамес" в 65-а минута, а Ибай Гомес в 73-а възстанови равенството. Столичани пък доиграха последните 15 минути с човек по-малко след червен картон за Кристиано Роналдо.

Така Реал Мадрид се изравни по точки с Барселона. Двата тима имат по 54 пункта, но заради по-лошите си показатели "кралския клуб" остава трети. Атлетик Билбао е на 4-о място с актив от 43 точки.

Срещата тази вечер оправда очакванията за дерби. През първата част битката между двата тима се водеше предимно в центъра на терена и пред двете врати липсваха кой знае какви положения за гол. Това се промени през второто полувреме. Реал вдигна оборотите и успя да поведе чрез Хесе. Отговорът на домакините не закъсня и само 8 минути по-късно страховито воле на Ибай Гомес донесе равенството.

В 75-а минута на терена се разиграха грозни сцени, след които най-потърпевш се оказа Кристиано Роналдо, тъй като бе изгонен от игра.

Повече за двубоя между Атлетик Билбао и Реал Мадрид вижте в Sporta.bg

 

 

 

Водещи