Реал Мадрид се сгромоляса срещу Хетафе 27.08 | 00:28

"Белия балет" има само 1 точка от 6 възможни до момента в Примера дивисион

От Даниел Любомиров

Хетафе поднесе голямата изненада на новия сезон в Примера дивисион в момента, след като по сензационен начин осъществи обрат от 0:1 до 2:1 срещу Реал Мадрид.

"Белия балет" поведе в резултата чрез Гонсало Игуаин в 28-ата минута, като за нападателя това е втори гол от началото на кампанията. Хуан Валера с глава изравни в 53-ата, а Абделасис Барада с мощен удар прониза мрежата на Икер Касияс за втори път в 75-ата минута.

До края на срещата последва натиск на шампионите, но накрая единствено Фабио Коентрао получи червен картон от пейката на гостите. Така активът на "белия балет" е само 1 от възможни 6 точки до момента и защитата на титлата им започва ужасяващо.

По-рано днес вечният враг Барселона се спаси с трудна победа 2:1 като гост на Осасуна и вече има преднина от 5 точки пред Реал Мадрид.

През първото полувреме Реал Мадрид заслужаваше да води с по-изразителен резултат от 0:1, защото в 15-ата минута създаде стопроцентово голово положение. Месут Йозил се оказа на върха на атаката, след като направи двойно подаване с Кристиано Роналдо и се озова на 2 метра пред опразнената врата. Някак си обаче германският национал успя да не намери очертанията на рамката и изпрати топката в аут.

В 28-ата минута обаче защитата на домакините отново беше разкъсана от великолепно извеждащо подаване на Анхел Ди Мария към Гонсало Игуаин. Нападателят се измъкна от опеката на бранител и нахлу в пеналтерията, като съумя да преодолее вратаря на Хетафе Моя - 0:1.

Само 5 по-късно Абрахам се хвана за главата, след като именно с нея засече топката и я прати в далечния ъгъл на опразнената врата - Касияс бе увиснал - но сантиметри спасиха Реал от изравняване.

В 53-ата минута все пак домакините стигнаха до равенството, което изглеждаше логично на фона на разпиляната игра на "белия балет". Грешка в защитата при позициониране позволи на Валера да се промуши между Шаби Алонсо и Серхио Рамос, за да вкара с глава и да зарадва феновете на домакините - 1:1.

Реал понечи да отговори на предизвикателството, но отново остана неподсигурен в защита и можеше да бъде наказан за втори път - Мику не успя да засече центриране на Кастро и пропусна да осъществи пълен обрат.

Последва неособено опасен удар на Кристиано Роналдо, който не влияеше положително на представянето на Реал до момента.

В 75-ата минута дойде голямата беда за Мадрид - Хетафе хвана на контраатака неподготвените бранители в бяло и постигна успех. Колунга направи пробив отляво и в правилния момент подаде в центъра за връхлитащия непокрит Барада, който с мощен удар разстреля Касияс - 2:1.

До края на срещата Реал страдаше в опитите си да покори вратата на домакините, които с много хъс и усилия бранеха преднината си, но и не допуснаха критични ситуации пред мрежата на Моя.

Любопитен момент се случи в 92-ата минута, когато Фабио Коентрао получи директен червен картон, докато си стоеше на пейаката - наказанието е за реплика към четвъртия съдия, като така португалският национал ще изтърпи поне 1 мач санкция.

Най-четени