Реал Мадрид се спаси от загуба в контролата с Лион 25.07 | 09:31

Два гола в последните 12 минути спасиха "белия балет" за крайното 2:2

От Краси Киров

Отборите на Реал Мадрид и Лион направиха равенство 2:2 в контролна среща играна на  "Стад Жерлан" .

Двата отбора предложиха истинско зрелище и драма неприсъщи за контролен мач, като гранда от Мадрид се добра до равенството с два гола в последните 12 минути от двубоя.

Това бе втори приятелски мач начело за Карло Анчелоти. Френската легенда Зинедин Зидан пък помагаше на Анчелоти от резервната скамейката като наблюдаваше изкъсо указанията на наставника.

Анчелоти заложи на повечето си звезди в началото на двубоя, но като цяло "белия балет" е в началото на своята подготовка.

Лион пък се готви за третия предварителен кръг в Шампионската лига другата седмица и играчите вече намират своята форма.

Домакините от Лион започнаха силно срещата и вратаря Диего Лопес имаше работа в началните минути. След това Роналдо стреля неточно отдалеч.

В 20-та минута обаче Лаказет намери добре Грение, който откри резултата за 1:0. Малко след това Анхел ди Мария можеше да върне попадението, но не уцели вратата. Общо взето аржентинеца бе най-активния за своя тим.

През втората част Анчелоти замени повечето титуляри. Тогава последва отпускане в редиците на гостите и Лисандро Лопес покачи на 2:0.

В последните минути обаче Алваро Мората намали от дузпа, а в оставащите минути Реал оказа натиск на своя съперник. Касемиро донесе равенството за Реал след като засече центриране от корнер на Анхел ди Мария.

Следващата контрола на Реал е след два дена срещу отбора на Пари Сен Жермен.

Видео от срещата може да видите в Sporta.bg.

 

Водещи

Най-четени