Реал Мадрид се справи с коравите "баски" 01.09 | 14:53

Атлетик не се оказа препятствие пред Иско, Роналдо и компания

От Иво Вецев

Реал Мадрид продължи победната си серия в Примера дивисион и най-накрая показа на какво е способен, налагайки се сравнително лесно с 3:1 над традиционно неудобния Атлетик (Билбао) на "Сантяго Бернабеу".

Иско отново беше най-добър на терена, като се разписа в 27', завършвайки страхотна атака и невероятно подаване на Бензема. Той вкара и второ попадение с красив удар в 72'. Роналдо пък се "отпуши" и с глава вкара за 2:0 в продължението на първата част.

Това беше и негов гол №11 срещу баските, като по този начин се изравни с легендите на тима Раул, Санчес и Пушкаш, които също имат по толкова срещу този съперник. в 79' крайният резултат бе оформен от Ибай Гомес.

Това е трета поредна победа за Реал, който се изравни на върха с Виляреал. Двата отбора са с по 9 точки след първите три кръга, а това е и най-убедителният с успех за Анчелоти в Мадрид до момента.

Изненадата в състава на домакините бе свързана с Анхел Ди Мария, който започна титуляр, докато на пейката до Икер Касияс седна Месут Йозил. В Атлетик пък трансферната цел на Манчестър Юнайтед Ерера също беше резерва, както и Оскар Де Маркос.

Реал Мадрид стартира в типична напоследък бавен и муден стил, като в първите 10 минути гостите изглеждаха далеч по-опасни, а домакините не отправиха нито един удар към вратата.

Първият дойде след изстрел на Ди Мария в 16', когато Иско го изведе на добра позиция, аржентинецът се опита да прехвърли вратаря, но не намери добре топката и я прати право в обсега на стража. От своя страна, Атлетик разчиташе на бързи атаки, които обаче бяха спирани рано от Кедира и Пепе.

В 27' обаче Бензема наруши стереотипа в атаката на Реал, като с уникално прехвърлящо подаване намери Иско в наказателното поле. Плеймейкърът овладя отлично и вкара между краката на вратаря за 1:0 - втори гол за национала.

След попадението Атлетик се вдигна да атакува и при пряк свободен удар гостите искаха дузпа за игра с ръка на Кедира. Нарушението бе на сантиметри пред пеналта и последва нов свободен удар, а Муниаин стреля мощно, но встрани.

С края на полувремето натискът на домакините се усили и Бензема и Ди Мария направиха няколко пропуски. В 46' обаче аржентинецът центрира отлично от пряк свободен удар, а Роналдо избяга от защитника си и с глава реализира още с първия си удар - 2:0 на почивката.

Баските направиха две промени в своя състав, като Де Маркос и Моран се появиха на терена, но те не помогнаха особено на своя тим. Реал пък задържаше играта умело в центъра и въпреки липсата на положения продължаваше уверено в срещата.

В 68' дойде най-опасното положение през втората част, след като Роналдо пробва късмета си от пряк свободен удар, но Яго успя да се намеси, избивайки в корнер. Последва контраатака за гостите, но Модрич отне в решителния момент.

4 минути по-късно обаче Реал вкара и трети гол, след като Иско получи пред наказателното поле, залъга, че ще подава в наказателното поле и с красив удар реализира за 3:0. След този гол "кралете" изпуснаха нови две положения чрез резервата Хесе.

Вместо да падне 4-и обаче, домакините позволиха на Атлетик да атакува и от това се възползва Ибай, който завърши атака по дясното крило след асистенция на Сусаета - 3:1. Малко след това гостите имаха и претенции за дузпа заради нарушение на Рамос. В 84' пък отново Хесе не успя да уцели вратата от близко разстояние след удар от воле.

Водещи

Най-четени