Реал Мадрид спечели трофея "Сантяго Бернабеу" 25.08 | 09:35

"Кралския клуб" постигна пълен обрат над Галатасарай пред собствена публика, като в герой за домакините се превърна френският таран Карим Бензема

От iNews.bg

Деветкратният европейски шампион Реал Мадрид спечели битката за своя "домашен" трофей "Сантяго Бернабеу", надделявайки с 2:1 над истанбулския гранд Галатасарай пред собствена публика в испанската столица.

В герой за "кралския клуб" се превърна френският таран Карим Бензема, който отбеляза гола на победата осем минути след почивката. Преди това Инан бе извел турците напред в резултата, преди Серхио Рамос да изравни.

Наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо остави на резервната скамейка Кристиано Роналдо, Икер Касияс, Месут Йозил и Карим Бензема, а шанс да попаднат сред титулярите получиха Кака, Рафаел Варан, Кайехон и младият вратар Антонио Адан.

Двубоят на "Сантяго Бернабеу" за едноименния трофей обаче започна лошо за Реал Мадрид, след като домакините допуснаха попадение едва десет минути след първия съдийски сигнал. Добра атака на Чимбом матира защитата на "лос бланкос", позволявайки на Инан да се разпише за 0:1.

Очаквано след това Реал Мадрид взе инициативата в свои ръце, като резултатът от това не закъсня. В 34' Шаби Алонсо центрира топката от статично положение, а обичащият да се включва в атака Серхио Рамос с глава прониза Фернандо Муслера - 1:1.

През втората част Жозе Моуриньо извърши някои промени в своя състав, като именно един от появилите се в игра футболисти - Карим Бензема, изведе домакините напред. Французинът се възползва от ново добро подаване на Шаби Алонсо и в 53' прониза вратата на Галатасарай за крайното 2:1 в полза на своя тим. Капитанът Икер Касияс така и не влезе в игра за Реал Мадрид, а освен Бензема, след почивката в игра се появиха още Карвальо, Роналдо, Йозил, Албиол, Мората и Алекс.

По програма в неделя Реал Мадрид трябва да започне кампанията си в Примера Дивисион с двубой срещу Реал Сарагоса, но на този етап това все още не е сигурно, заради продължаващата стачка на професионалните футболисти.

Водещи

Най-четени