Реал Мадрид тръгна с класика срещу Селта 06.01 | 22:10

"Кралския клуб" се наложи с 3:0 на "Сантяго Бернабеу"

От Мариян Найденов

Отборът на Реал Мадрид започна новата 2014 година с победа, след като се наложи с 3:0 при домакинството си на Селта в мач от 18-ия кръг на Примера Дивисион.

Въпреки убедителния резултат "кралския клуб” стигна много трудно до успеха. След нулево първо полувреме, възпитаниците на Карло Анчелоти най-накрая успяха да превземат вратата на гостите в 67-ата минута, когато точен бе Карим Бензема.

Крайното 3:0 бе оформено с два гола на Кристиано Роналдо (82’, 90+3’). Второто попадение на португалеца обаче имаше специална стойност за него, защото бе под номер 400 в професионалната му кариера.

Както и бе обещал Роналдо посвети головете си на легендата Еузебио, който почина от сърдечна недостатъчност на 71 години вчера.

След тази победа Реал Мадрид събра 44 точки, с които остава на трето място във временното класиране на Ла Лига, като преднината на лидерите Барселона и Атлетико Мадрид от 5 пункта се запази и след този кръг. Селта пък остава в зоната на изпадащите - на 18-а позиция с актив от 16 точки.

Повече за мача Реал Мадрид - Селта вижте в Sporta.bg.

Най-четени