Реал взе дербито на Мадрид, Барса изпусна победа в "Катедралата" 27.04 | 23:04

Магията на Меси не бе достатъчна да неутрализира баските, дори с резервите "белия балет" се оказа прекалено силен за Атлетико

От Даниел Любомиров

Без Кристиано Роналдо и голяма част от титулярите си Реал Мадрид постигна победа за престиж с 2:1 в гостуването на градския съперник Атлетико, с който по-късно през сезона "белия балет" ще си оспорва Купата на краля.

"Кралския клуб" се озова догонващ в резултата след точния изстрел на Фалкао още в 3-ата минута, но успя да осъществи пълен обрат и да се добере до трите точки.

В 12-ата минута равенството беше възстановено след автогол на Франсиско Хуанфран, а крайното 1:2 фиксира Анхел Ди Мария в 63-ата минута.

В 77-ата минута аржентинският голмайстор отстъпи мястото си на терена на Лука Модрич, след като получи контузия и треньорът Жозе Моуриньо предпочете да съхрани силите му.

Така "белия балет" вече има 74 точки и съкрати изоставането си от убедителния лидер Барселона на 11, след като каталунците допуснаха късно изравняване 2:2 в гостуването си на Атлетик (Билбао).

Атлетико пък продължава да заема 3-ата позиция, но вече може да забрави напълно за второто място, защото има 68 пункта при 5 кръга оставащи до края на сезона.

Големият отсъстващ от дербито на испанската столица без съмнение бе Кристиано Роналдо, който изобщо не попадна в групата. Не е ясно обаче дали някаква травма е причината за пренебрегването на CR7 или просто той бива съхранен за мача на годината срещу Борусия (Дортмунд).

Барселона загуби шанса си да стане шампион още тази вечер, след като в "Катедралата" стигна само до 2:2 срещу бойкия тим на Атлетик Билбао в мач от 33-ия кръг.

Сусаета (27) даде аванс на домакините, но Меси се появи като резерва и се отчете с гол (66) и асистенция към Алексис (69) за 1:2. В крайна сметка, фортуна се усмихна на баските, които в добавеното време успяха да изравнят чрез Андер Ерера.

При победа за каталунците разликата с Реал Мадрид ставаше 16 точки, а при провал на "кралския клуб" довечера срещу Атлетико Меси и компания щяха да ликуват с титлата. В момента разликата е 14 точки - 85 срещу 71.

Атлетик Билбао пък се намира на 14-а позиция с 37 точки - на 8 пред първия отбор сред изпадащите Гранада.

Тито Виланова даде почивка на Меси, като го остави на резервната скамейка, а там се озова и Иниеста, най-вече заради следващата среща с Байерн Мюнхен в Шампионска лига. Бартра също седна на пейката, а Абидал игра до Пике. Педро, Фабрегас и Алексис поведоха атаката на каталунците.

Водещи