Реал и Малага продължават напред за Купата на Краля 28.11 | 00:29

Андалусците едва се спасиха от отпадане, докато Реал записа ново 3:0

От Иво Вецев

Реал Мадрид се показа като доста пестелив отбор, след като в мач-реванш от турнира за Купата на Краля победи "само" с 3:0 слабака Алкояно и продължава напред към осминафиналите на турнира.

В предишната среща "кралския клуб" беше спечелил с класическото 0:3 и срещата на "Сантяго Бернабеу" беше просто формалност, като Моуриньо заложи основно на резерви, сред които бяха Начо, Родригес, Карвальо, Черишев и Мората, които обаче не показаха добра игра днес.

Успехът дойде след страхотна атака започната от Кайехон в 71-ата минута, като крилото проби отляво и навлезе към центъра. Той пусна към резервата Бензема, който с прекрасен извеждащ пас за друга резерва - Ди Мария, осигури чиста позиция за аржентинеца и той не сбърка - с помощта на страничната греда Реал Мадрид поведе с 1:0.

Хави Селвас пък получи втори жълт и червен картон в 72-ата минута, което съвсем уби интригата в този двубой.

Крайното 3:0 пък беше оформено от Кайехон, който се възползва от хубав пас на Йозил в 89-ата минута, а само минутка по-късно вкара още едно попадение. В 87-ата пък Ди Мария нацели горната греда.

Малага пък продължава напред в турнира благодарение на повечето си голове на чужд терен. В 1/16-финалите участникът в Шампионска лига трябваше да преодолее анонимника Касереньо, но в първия мач стигна само до 3:4 като гост.

Тази вечер у дома андалусците загубиха с 0:1, но благодарение на 4-те си гола като гост продължава напред и успя да се спаси от срамното отпадане - успех, който не беше постигнат от Райо Вайекано и Реал Сосиедад по-рано днес.

Водещи

Най-четени