Реал отново трябваше да обръща на "Бернабеу" 04.05 | 22:51

"Белия балет" с успех в 7-голово шоу

От Иво Вецев

Реал Мадрид отново направи необходимото, за да забави Барселона по пътя към титлата, след катов мач от 34-ия кръг столични победиха с 4:3 гостуващия Валядолид.

Двубоят не започна добре за домакините, които изоставаха след попадение на Оскар (8), но автогол на Валиенте (26) и попадение на Роналдо (32) обърнаха развоя на нещата. Въпреки това полувремето приключи при 2:2 след хубав гол на Гера (34).

През втората част нещата се подредиха за Реал, а Кака (49) и Роналдо (70) подпечатаха успеха за домакините. Три минути преди края Састре отбеляза за крайното 4:3.

Така Реал вече има 77 точки, докато лидерът Барселона е с 85. Атлетико пък изостава на 9 точки и е с 68 на трето място.

Валядолид все още е застрашен от изпадане, но все пак има 9 точки аванс пред 18-ия Ла Коруня 4 кръга преди края на първенството.

Видео от спектакъла на "Бернабеу" вижте в Sporta.bg

Жозе Моуриньо продължи с експериментите, като Начо, Карвальо, Пепе и Кака получиха стартови номера срещу тима на Валядолид. За съжаление на домакините, двубоят не започна по най-добрия възможен начин и след грешен пас Оскар пресече и прониза Лопес - 0:1.

След попадението "белия балет" започна да атакува масирано, но голът не беше върнат така бързо, колкото домакинската публика се надяваше. Все пак в 26' Ди Мария направи индивидуален пробив отдясно, проби към центъра и шутира силно, а Валиенте реши да подложи крак. Резултатът - Хайме беше безпомощен, а топката се озова във вратата.

Столичани продължиха да атакуват и удар с глава на Пепе беше отразен блестящо от вратаря, но той нямаше какво да направи, когато Ди Мария намери Роналдо в наказателното поле, а португалецът реализира поредния си гол за 2013 година.

Радостта обаче не траеше дълго, като в 34' Омар беше намерен отлично отляво на атаката на Валядолид, а след центрирането му Хави Гера възстанови равенството, след като засече на далечната греда.

Минута по-късно гол на Бензема беше отменен заради спорна засада, на до края на полувремето Хайме отрази два удара на френския нападател, докато Роналдо стреля мощно отдалеч, но нацели горната греда и полувремето дойде при 2:2.

Втората част започна ударно за домакините, като при отлична атака Ди Мария се опита да намери Лука Модрич, но топката го подмина. Тя обаче стигна до Кака, който стреля силно, а Хайме успя да избие, но само за да добута топката до горния ъгъл на своята врата -3:2.

Оттам нататък "белия балет" беше пълен господар на терена, а Пепе пропусна да увеличи преднината. Това в крайна сметка стана в 70', когато след чудесно центриране на Йозил Роналдо засече с глава и бетонира успеха на все още действащия шампион - 4:2. Састре върна едно попадение до края, но до частичен или пълен обрат не се стигна и Реал спечели с 4:3.

Най-четени