Революция в ЦСКА 30.05 | 13:53

Обявиха 8 милиона бюджет, чака се голям инвеститор

От Иво Вецев

Днес се проведе Общото събрание на акционерите на ЦСКА, след което последваха големи промени при "червените".

Лорънс Дейвис, който досега изпълняваше функциите на председател на Надзорния съвет на ЦСКА, беше освободен от тази длъжност, с която ще се нагърби Александър Томов, който заемаше тази позиция и при първия си престой при 31-кратните шампиони.

Също така, единият от главните виновници за подобреното финансово състояние на "червените" - Петър Манджуков, влиза в Надзорния съвет и ще изпълнява функциите на заместник председател. Причината за напускането на Дейвис пък е голямото разстояние и невъзможността да ръководи отбора чак чак от Англия.

В същото време днес Александър Томов обяви, че ЦСКА ще разполага с бюджет от 8 милиона лева, с който ще бъдат взети около 4-5 нови попълнения, с които "армейците" ще се опитат да догонят Лудогорец, след като останаха със сребърните медали след края на шампионата в А група.

Освен това Петър Манджуков разкри, че се водят преговори с потенциални спонсори и до два месеца ще стане ясен генералният спонсор на отбора. Очаква се той да налива между милион и милион и половина евро годишно.

Всичко след днешното Общо събрание на Надзорния съвет четете в Sporta.bg

Водещи

Най-четени