Ред Бул може да се махне от Формула 1? 25.03 | 14:32

Странно изявление на собственика Дитрих Матешиц

От Краси Киров

Много интересно изказване направи собственикът на Ред Бул Дитрих Матешиц. Той сподели, че може да извади отбора от Формула заради политическото влияние, което се оказва върху спорта. Матешиц говори и за наказанието на Рикардо след първото Гран при за сезона.

"Имаме лимит за това, какво може да приемем, от политическа и финансова гледна точка."Въпросът не е толкова в икономически аспект, а по-скоро в политическото влияние, което се оказва над спорта и спортния дух, по тези въпроси няма как да не предприемем мерки и да стоим безучастно," заяви Матешиц пред австрийското издание "Куриер".

Австрийският бизнесмен изрази и версията за наказанието на Рикардо.

"Сензорът за потока на гориво, който ни беше даден от федерацията е с невярна информация и ние може да докажем това," заяви Матещиц по повод наказанието.

Матешиц също критикува и новите правила от този сезон. Според него правилото за лимит на горивото, както и новия звук на V6 турбо двигателите е огромен минус за феновете на спорта.

"Формула 1 трябва да бъде това което винаги е била – връх на моторните спортове. Ние не сме тук за правим рекорди относно намален разход на гориво", казва Матешиц.

"Обиколките са с 1 секунда по-бавни от миналогодишните, с това темпо GP2 сериите скоро ще ни настигнат, а в момента предлагат повече на зрителите и феновете, с по-малък бюджет".

Водещи

Най-четени