Ред Бул ще залага на собствена храна в Япония, заради радиацията 03.10 | 16:00

80-членният състезателен екип на Ред Бул ще разчита на собствени ястия, най-вече поради притесненията от евентуално наличие на радиактивни частици в азиатската държава

От Краси Киров

В лагера на световните шампиони Ред Бул вече се готвят за евентуални шумни празненства в Япония, където най-вероятно Себастиян Фетел ще триумфира с титлата при пилотите за втора поредна година.

Изглежда обаче, че шефовете на тима имат време да помислят за всичко, включително и за храната, която Фетел, Марк Уебър и компания ще консумират в Страната на изгряващото слънце.

Bild am Sonntag информира, че 80-членният състезателен екип на Ред Бул ще разчита на собствени ястия, най-вече поради притесненията от евентуално наличие на радиактивни частици в азиатската държава.

Както е известно, Япония бе разтресена от унищожителни природни бедствия през месец март т.г., което доведе и до авария в атомната електроцентрала "Фукушима". Обикновено нужните ястия от месо, плодове и зеленчуци се пазаруват от местни производители, но този път Ред Бул, както и други от отборите във Формула 1, ще разчитат на по-предпазлив подход.

През уикенда на пистата "Мотеги", разпложена на само 130 км. от АЕЦ "Фукушима", се проведе пореден кръг и от Световния шампионат по мотоциклетизъм, като много от участниците в състезанието действаха по нетрадиционен начин.

Хорхе Лоренсо разкри, че е използвал бутилирана вода за къпане, докато Дани Педроса довери, че е предпочел да изхвърли носените от него дрехи, вместо да ги вземе със себе си в Европа.

Водещи

Най-четени