Рединг и Арсенал си спретнаха нов голов спектакъл 17.12 | 23:58

И този път "топчиите" надделяха, но с 5:2

От Константин Симидчийски

Броени дни след големия провал срещу Брадфорд за Купата на Лигата, лондонският Арсенал успя до известна степен да се реваншира пред своите привърженици.

Почти два месеца след незабравимото шоу с 12 гола между Рединг и Арсенал на "Маджестик Стейдиъм", отново в двубой за Купата на Лигата, тази вечер "топчиите" записаха нов резултатен успех на същия терен - този път с 5:2 в среща от 17-ия кръг на Висшата лига.

Първият си хеттрик за Арсенал записа Сантяго Касорла, докато по едно попадение за гостите добавиха Лукас Подолски и Тио Уолкот. Льо Фондре и Кебе бяха точни за Рединг, но този път домакините имаха сили за само два гола в мрежата на лондончани.

Така Арсенал събра актив от 27 точки след 17 изиграни кръга, изравнявайки се с отборите на Евертън и Уест Бромич. "Топчиите" обаче остават на 2 пункта зад градския си съперник Тотнъм, който се е настанил на четвъртата позиция във временното класиране. Рединг остава последен с твърде скромния актив от 9 точки за момента.

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер остави тарана си Оливие Жиру на резервната скамейка, като в атака за гостите започнаха Лукас Подолски, Тио Уолкот и Алекс Окслейд-Чембърлейн. Санти Касорла стартира по-изнесен напред в халфовата линия, докато Микел Артета и Джак Уилшър оформиха двойка в полузащитата.

Павел Погребняк и Ноел Хънт оглави атаката на Рединг, а Кебе и Джоел МакАнъф заеха места на фланговете. Джей Таб и Микеле Лейгъртууд започнаха в средата.

Подобно на головото шоу за Купата на Лигата през октомври, днешният двубой също предложи много попадения. За разлика от онзи знаменит мач, когато домакините поведоха с 4:0, днес още до полувремето резултатът бе 0:3 в полза на Арсенал. Лукас Подолски и Санти Касорла на два пъти дадоха солиден аванс на гостите, които на три пъти наказаха вратаря Адам Федеричи.

Резултатът на "Маджестик" бе открит след 14 минути игра, когато във вратата на Рединг се разписа Лукас Подолски. Германският национал се възползва от центриране на Киерън Гибс и прати топката зад гърба на Федеричи - 0:1.

Между 32' и 34' Арсенал нанесе двоен удар над своя домакин, като и двете попадения бяха дело на Сантяго Касорла. В 32' испанецът отбеляза един от малкото си голове с глава, засичайки центриране на Подолски за 0:2.

Две минути по-късно отново бившият футболист на Малага покачи на 0:3, като този път асистент на попадението бе Киерън Гибс.

И след почивката Арсенал продължи да демонстира ефективност в предни позиции, като в 60' резултатът стана катастрофален за домакините. Комбинация между Джак Уилшър и Лукас Подолски завърши с голов изстрел на Санти Касорла, който реализира първия си хеттрик за Арсенал и първи във Висшата лига на Англия.

Между 66' и 71' обаче домакините от Рединг затвърдиха впечатлението, че напоследък тези два тима играят луди мачове помежду си на този стадион. Адам льо Фондре и Джими Кебе реализираха на два пъти в рамките на пет минути, което и донякъде върна Рединг в мача.

Надеждите на домакините за знаменит обрат обаче бяха прекършени окончателно в 80', когато Арсенал отбеляза и пети гол в мрежата на Федеричи. Този път дойде ред на Тио Уолкот, който оползотвори асистенция на абсолютния играч на мача Санти Касорла, покачвайки на 2:5.

Водещи

Най-четени