Реднап: Бербатов беше идеален за Челси или Ливърпул 30.09 | 13:34

Бившият мениджър на Тотнъм засипа с похвали българина

От Краси Киров

Бившият мениджър на Тотнъм Хари Реднап причисли трансфера на Димитър Бербатов във Фулъм от Манчестър Юнайтед за една от шестте най-добри покупки на лятото тази година.

Английският специалист в момента е безработен и беше поканен от таблоида The Sun да направи компилация от най-успешните маневри на играчи през трансферния прозорец. Реднап е уверен, че Бербатов щеше да бъде идеална покупка за европейския клубен шампион Челси или за заспалия гигант Ливърпул.

"Може да изненадам много хора, но ще кажа, че Димитър беше идеален за Челси, които нямат много нападатели в момента. В Ливърпул ситуацията е същата и той щеше да се впише много добре там по същите причини.

Технически Бербатов е фантастичен талант. Трябва да бъдем честни - той е толкова добър, че щеше да блесне където и да беше отишъл.

Знам, че хората мрънкат, защото той не тича 40-50 метра, за да преследва вратаря и други такива неща, но същото може да се каже и за Златан Ибрахимович, а той отиде в ПСЖ за един куп пари.

Слагам Бербатов на едно ниво с шведа, защото Златан няма да прави нищо по-различно във Франция. Българинът гарантира нещо специално за зрителите, независимо от мача, независимо от резултата.

Той е от различна класа, когато става въпрос за първо докосване, контрол върху топката и способността да разпределя играта.

Бербатов винаги може да те накара да притаиш дъх, когато владее кълбото. Той може да направи каквото си поиска на терена и за малката сума от 4 милиона Фулъм направиха страхотен трансфер", завършва коментара си Реднап.

Останалите пет най-успешни покупки в Премиършип специалистът определя така: Санти Касорла в Арсенал, Стивън Пиенаар в Евертън, Робин ван Перси в Манчестър Юнайтед и Ян Вертонген в Тотнъм.

Водещи

Най-четени