Рекодьорът Митко Ценов - една от надеждите ни за медал на Европейското 08.08 | 17:57

Балканският шампион е с амбиция да влезе минимум във финала на Европейското първенство по лека атлетика

От Даниел Любомиров

Националният рекордьор Митко Ценов е един от най-големите български таланти на леката атлетика и в републикански мащаб е тотален хегемон в дисциплините 3000 метра стийпълчейз и 1500 метра.

Ценов е познато име на международната сцена, особено след Европейското първенство за младежи миналата година, когато безапелационно спечели титлата в по-дългото бягане, но златният медал му беше отнет заради нелепа неточност – прекрачване на линия на коридора.

Ценов не остави прецизността на Европейската федерация да пречупи духа му и оттогава насам той записа историческо силни постижения на 3000 метра с препятствия – национален рекорд – и на 1500 метра, където е с най-добро време от четвърт век насам.

В специално интервю за Sporta.bg Митко Ценов сподели, че очаква да влезе без особени проблеми във финала на 3000 метра стийпълчейз на предстоящото Европейско първенство в Цюрих на 12-ти август.

Ценов е един от 22-мата български участници на Европейското по лека атлетика, от които ще очакваме силно представяне и може би дори спечелен медал.

Интервюто с Митко Ценов четете в Sporta.bg