Рекордно наказание в родния футбол 05.11 | 20:03

Побойник от Б група изгоря за 1 година

От Даниел Любомиров

Един от най-обещаващите футболисти в Б група – Юлий Шекеров – бе наказан с изваждане от спорта за 1 година и глобен с 1500 лева за невъздържано поведение по време на мача срещу Ботев (Враца) през уикенда.

Нападателят си позволи да скочи на съдията Николай Атанасов и да го удари, което сериозно потресе футболната общественост в Б група.

Вчера ръководството на Хасково реши на своя глава да вземе мерки срещу избухливия си футболист и го отстрани от отбора, вероятно предусещайки какво ще е решението на Дисциплинарната комисия.

"Освобождаването на Шекеров е крайна мярка, но повечето футболисти в отбора са млади и е важно да имат самодисциплина", се казва в съобщението на клуба.

От А група а по 1 мач са наказани Бобан Грънчаров от Ботев (Пловдив); Илия Миланов, Симеон Славчев, Николай Бодуров от Литекс; Димо Атанасов от Славия; Веселин Пенев от Берое и Нуно Пинто от Левски.

Васил Калоянов от Нефтохимик няма да играе два мача и ще плати глоба от 800 лева за червения си картон в бургаското дерби с Черноморец. Отделно от това Дисциплинарната комисия го наказва за още 5 мача и санкция от 3000 лева за опит за удар на длъжностно лице.

Водещи

Най-четени