Рекордьорът Меси: Иниеста трябва да вземе "Златната топка" 10.12 | 13:35

Аржентинският футболист похвали своя съотборник в Барселона

От Краси Киров

Звездата на Барселона Лионел Меси вярва, че съотборникът му Андрес Иниеста заслужава да спечели Златната топка.

Снощи аржентинецът отбеляза два гола срещу Бетис, с което счупи 40-годишния рекорд на Герд Мюлер от 85 гола за една календарна година, като Меси вече има 86 попадения.

Въпреки че подобри постижението на великия германец, Меси както винаги остана скромен, като отличи Иниеста, заявявайки, че той притежава всички качества да спечели най-престижната индивидуална награда заради приноса си към успехите на Барселона.

"Няма да имам нищо против, ако Златната топка отиде в Андрес. Той напълно я заслужава", каза след мача с Бетис 25-годишният аржентинец.

Според Меси победата и трите точки в актива на каталунците са много по-важни от това, че е подобрил поредния голмайсторски рекорд.

"Хубаво е, че подобрих рекорда на Герд Мюлер, но по-важното е, че запазихме разликата между нас и съперниците ни в класирането. Победата не дойде никак лесно, защото Бетис е добър отбор и затова успехът ни е много важен", каза Меси.

До края на годината Барселона има да изиграе още 4 мача, което означава, че Меси може да вдигне летвата още по-високо, подобрявайки вече собствения си рекорд. Самият той призна, че иска да вкара още голове, за да стане постижението му по-трудно за подобряване.

"Ще се опитам да отбележа още голове, ако мога, за да направя този рекорд по-труден за подобряване за следващия играч, който се опита да го направи", пошегува се аржентинецът. "А сега сериозно - просто искам да продължа да играя по същия начин".

Водещи

Най-четени