Рено очаква скоро решението на Кубица 30.09 | 15:00

Очаква се полският пилот да бъде готов да се състезава през 2012-та година

От Краси Киров

Роберт Кубица ще уведоми отбора си Рено за бъдещите си планове, свързани със завръщането му във Формула 1.

Очаква се полският пилот да бъде готов да се състезава през 2012-та година, но в следващите шест седмици той ще заяви кога конкретно ще се случи това.

Отборният директор на Рено Ерик Булие сподели, че се налага до първата половина на ноември да има яснота около бъдещето на Кубица, защото ако решението му се забави, тимът няма да може да реагира навреме с намирането на класен пилот.

"Роберт прави упражнения за дясното си рамо, като го натоварва постепенно", обяви мениджърът на поляка Даниеле Морели.

"Определено има прогрес - движенията стават по-свободни, което е най-важното. Естествено, още липса нужната сила, но това е въпрос на време."

"Често говоря с Булие - той ще получи своя отговор в началото на ноември, когато ще имаме ясна представа. Аз съм оптимист."

Булие на няколко пъти обяви, че проявява разбиране и не желае да притиска Кубица по никакъв начин, като единственото му желание е той да се върне в болида на Рено. Все пак, не трябва да се застрашават интересите на тима и затова именно вече са намесени сроковете.

"Очакваме завръщането на Кубица", каза Булие. "Искаме го обратно при нас, но няма никаква яснота около края на възстановителната му фаза. В началото на ноември ще получим сведения за плановете му, защото и самият отбор е директно замесен."

Водещи