Рено сменя Ник Хайдфелд с Бруно Сена за Гран при на Белгия 23.08 | 13:30

Във френският отбор не са доволни от представянето на немеца и ще разчитат на племенника на Айртон Сена

От Краси Киров

Немският заместник на Роберт Кубица в Рено - Ник Хайдфелд, няма да се състезава в Гран при на Белгия, след като от отбора са решили да гласуват доверие на младия бразилски пилот Бруно Сена.

Рено направи впечатляващ старт на сезона, но в последствие формата не се запази и постепенно представянето на тима се влоши, за което много от специалистите обвиняват Ник Хайдфелд, който е един от ветераните във Формула 1.

Резервният пилот на Рено Бруно Сена сега ще получи шанса отново да се състезава в Гран при, тъй като от миналата година, когато бе в състава на Испания Рейсинг, не е участвал в кръг от календара.

Напрежението във френския отбор, което се изсипва все по-съсредоточено върху Хайдфелд, ескалира миналото състезание на Хунгароринг, когато немецът влезе в бокса, но болидът му се запали и той трябваше да напусне надпреварата и да се избави от пламъците. По-късно отборният директор Ерик Булие обвини именно Хайдфелд за аварията и недвусмислено подсказа, че не е никак доволен от представянето му досега.

Роберт Кубица вдигна високо летвата на представяне в Рено миналата година, но след катастрофата преди 18 месеца все още не е възстановен напълно, за да се върне във Формула 1. Докторите на поляка са споделили за AUTOSPORT, че той ще може да влезе в симулатор до края на септември.

В момента Хайдфелд се намира на осма позиция в шампионата с две точки повече от Виталий Петров - 34 за 34-годишния немец и 32 за руснака. За сравнение Кубица също завърши миналата година със 136 пункта.

Хайдфелд продължава да бъде рекордьор по спечелени точки досега в кариерата си във Формула 1 от пилотите, които не са постигали победа.

Водещи

Най-четени