Решиха къде ще се играе Финалната четворка на Балканската лига 11.04 | 11:59

Два български тима ще участват в надпреварата – Левски и Балкан

От iNews.bg

Ръководството на Балканската лига определи Сигал Прищина за домакин на Финалната четворка в турнира през този сезон.

Двубоите от регионалния шампионат ще се играят от 25 до 27 април, като два български тима ще вземат участие в тях. Това са Левски и Балкан, които ще се срещнат един срещу друг в единия от полуфиналите. В другия играят миналогодишният шампион Галил Гилбоа от Израел и косовският Сигал.

Решението за домакинството на косоварите бе взето, след като внимателно бяха разгледани двете официални заявки, които пристигнаха до крайния срок на 10 април - от Левски и Сигал.

Галил Гилбоа се отказаха от кандидатстване, а същото сториха и от Балкан, макар че се очакваше те да се опитат да приемат Финалната четворка в новата си зала.

Тази година Левски чества вековния си юбилей и искаше да зарадва феновете с възможността да наблюдават мачовете от финалната четворка в София. На "сините" обаче бе отказано с мотива, че те са били домакини преди четири години

Миналата година Финалната четворка също се проведе в България, а домакин бе в Самоков.

Така от Балканската лига са избрали кандидатурата на Сигал Прищина изпратили, тъй като косоварите са изпратили оферта, която покрива всички изисквания за организиране на Финалната четворка и поради това тяхната добра работа бе наградена.

Така в столицата на Косово на 25 април полуфиналите ще противопоставят Левски – Балкан и Сигал – Галил Гилбоа. Израелците защитават своята титла, която миналата година спечелиха срещу Левски.

Водещи