Рилски спортист се класира на четвъртфиналите в Балканската лига 06.03 | 19:47

Рилецо с втори много силен мач в рамките на 4 дни

От Даниел Любомиров

Рилски спортист направи втори пореден силен мач в рамките на 4 дни и след като срази Левски в българския шампионат, сега си гарантира място на четвърфиналите в Балканската лига.

В "Арена Самоков" Рилецо бе безпощаден домакин на сръбския ОКК Белград и спечели всичките части за крайния успех с 87:70 и заема 1-во място в Група А преди изиграването на останалите двубои от 10-ия кръг.

В другия важен за българите сблъсък Тимишоара спечели с 88:73 над Морнар, но завършва с 15 точки след 5 победи и 5 поражения, като със сигурност ще приключи участието си на 4-та позиция в класирането.

Рилски спортист и КК Морнар имат по 16 пункта след 6 успеха и 4 загуби, с което си гарантират място в тройката, като в момента Галил Гилбоа изиграва гостуването си на Торус и при победа ще излезе начело.

Най-резултатен от възпитаниците на Росен Барчовски беше Мартин Маринов със 17 точки (3 от 5 успешни опита от зоната на тройките - 60%), като към тях добави и 3 борби.

Бранко Миркович се отчете с 16 пункта, 2 борби и 5 асистенции, а Саша Михайлович бе най-близо до постижението дабъл-дабъл. Той завърши с 15 точки и 9 борби под коша, както и 3 асистенции.

Христо Захариев и Асен Великов допринесоха за победата с по 12 пункта, а за гостите най-резултатен бе Милош Сужич с 14, следван от Станой Кнежевич с 10 и Лука Максимович с 9.

В асистенциите домакините имаха най-сериозно предимство - 23 срещу 13, докато при борбите завършиха с 32, а Морнар - с две по-малко. Откраднатите топки също бяха в полза на Рилецо - 10 срещу само 5.

Като цяло от самото начало Рилски спортист натрупа солиден аванс и приключи първата четвърт при резултат 19:12 в своя полза. В следващите 10 минути разликата понабъбна и стигна границата от 10, но чак след почивката самоковци зарадваха родните си фенове с по-изразителен аванс, стигнал най-много до 19 точки. В крайна сметка в последната четвърт играта бе поизравнена, но все пак победата на Рилецо се затвърди за крайното 87:70.

Най-четени