Рио Фърдинанд иска да се превърне в легенда на Манчестър Юнайтед 16.01 | 15:12

Защитникът на "червените дяволи" се цели в рекордите на Гигс, Скоулс и компания

От Николай Драганов

Централният защитник на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд разкри, че се надява да продължи да се състезава на професионално ниво поне още 8 или 9 години. В момента англичанинът е на 32 години, но изрази своята надежда да бъде част от "червените дяволи" за още доста време. Фърдинанд се надява да се превърне в легенда от ранга на Райън Гигс, Пол Скоулс и сър Боби Чарлтън.

В последните няколко сезона защитникът имаше сериозни проблеми с контузии и трудно регистрираше поредица от срещи като титуляр, но през настоящата кампания той вече има на сметката си 18 двубоя.

Присъствието на Фърдинанд в центъра на отбраната със сигурност е от значение за позитивната серия на "червените дяволи", които все още нямат допуснато поражение във Висшата лига.

"Щастлив съм, че отново съм здрав и мога да играя по-често. Сега просто искам да бъда на терена колкото е възможно по-дълго. Мечтая да остана на високо ниво до 39 или 40-годишна възраст. Не искам да спирам скоро футбола и често си повтарям, че ако прекарвам допълнително време на тренировки и ако се подготвям по-целенасочено, ще мога да добавя още някоя допълнителна година към кариерата си", коментира Рио Фърдинанд.

"Моята лична цел досега през кампанията бе да се опазя от контузии. В периода около празниците винаги е трудно, а да изиграеш три толкова тежки срещи за такова кратко време е сложна задача за футболистите на всякаква възраст. Щастливец съм, че тук в Юнайтед разполагаме със страхотен екип, който успява да извлече винаги най-доброто от нашето физическо състояние", допълни Рио.

"Чувствам се добре, щастлив съм от периода, в който се намирам. Натрупах доста двубои на сметката си и смятам, че се намирам в стабилна форма. Не изпитвам никакви болки и се наслаждавам на своя футбол", довери бранителят.

Юнайтед преследва рекорда на Арсенал от 2004 година, когато освен шампионската титла "артилеристите" записаха и 49 двубоя без допуснато поражение. Според английският национал обаче, всички в Манчестър се интересуват преди всичко от трофея, а всякакви останали рекорди са на заден план.

"Искам да спечеля Премиершип, Шампионската лига и Купата на Футболната асоциация. Рекордът за срещите без поражение не ме вълнува на този етап. Ако подобрим този рекорд, но не спечелим първенството, това би било далеч по-неприятно. Златните медали са това, което има значение в края на кампанията. Няма значение как играеш и какво казват хората за теб – това, което се брои са титлите", категоричен бе 32-годишният централен защитник на Манчестър Юнайтед.

Рио Фърдинанд е един от най-опитните футболисти на "червените дяволи". Той е изиграл 344 двубоя като титуляр за тима от "Олд Трафорд", в които е отбелязал и 7 попадения. Единствените по-опитни играчи от Рио, които все още защитават цветовете на Юнайтед са Гари Невил, Пол Скоулс и Райън Гигс.

Днес от 18:10ч. българско време Фърдинанд ще има възможност да помогне на своя тим в борбата за първото място в Премиършип. Манчестър Юнайтед ще гостува на Тотнъм на "Уайт Харт Лейн", като момчетата на сър Алекс Фъргюсън разполагат с актив от 44 точки, които към момента им отреждат второто място във временното класиране. Първи с 45 пункта, но и три двубоя повече са градските съперници на Фърдинанд и компания – Манчестър Сити. Очаква се Димитър Бербатов да започне като титуляр този двубой, като някои от най-големите букмейкърски къщи дори определиха българина за най-вероятен първи голмайстор в срещата.

Водещи

Най-четени