Роберт Кубица иска да направи подобаващо завръщане догодина 14.07 | 14:19

Полският пилот се възстановява от тежка катастрофа, която претърпя през февруари и го лиши от участие във Формула 1 този сезон

От Краси Киров

Роберт Кубица е уверен във възможностите си да направи подобаващо завръщане във Формула 1 през следващия сезон и отново да бъде конкурентен със своя болид на Рено.

Полският пилот се възстановява от тежката катастрофа, която претърпя миналия февруари и не успя да вземе участие в сезона на Формула 1 през тази година, като е заместван от Ник Хайдфелд.

"Ще се върна във Формула 1 догодина", категоричен бе Кубица. "Ще видим дали ще мога да се боря за титлата, когато направим първите тестове. Не мисля, че онази катастрофа ще ми повлияе, въпреки че осъзнавам последствията от нея. Но ще се старая да се държа сякаш не се е случвала."

"Физически съм все още по-слаб, отколкото бих желал, но като цяло състоянието ми е добро. Възвърнах нормалното си тегло и от няколко седмици мога да се движа без помощ. Общо взето се чувствам доста добре."

"Радвам се от развитието на възстановяването си. Имам подобрение, както се очакваше и за щастие няма усложнения на здравето ми. Все още е рано да се говори за бъдещето ми, не знам кога ще бъда способен отново да карам, но е важно да не се бърза."

Кубица подчерта, че няма никакво съмнение относно отбора, в който ще се подвизава догодина: "Аз съм пилот на Рено. Въпреки, че не мога да се състезавам този сезон, все още не съм приключил с работата си в тима."

Най-четени