Роберт Кубица може да се завърне на пистата в Бразилия 14.06 | 18:50

Полският пилот продължава да работи върху възстановяване на пълната функционалност на дясната си ръка

От Краси Киров

Възстановяването на Роберт Кубица продължава все по-добре, което и може да позволи на полския пилот на Рено да участва в Гран при на Бразилия още през този сезон, изрази надежда мениджърът му Даниеле Морели.

Както е известно, Кубица е в процес на рехабилитация след претърпените множество операции, в следствие на зловеща рали катастрофа в началото на година. Първоначалните прогнози на лекарите, а и на Рено бяха, че надали той ще успее да седне в болид от Формула 1 през тази година, но сега вече има далеч повече надежди за това.

В момента полякът се намира в Генуа, където продължава да работи върху възстановяване на пълната функционалност на дясната си ръка. Морели довери, че контузеният в катастрофата крак вече не е проблем за неговия клиент, но и добави, че завръщането му на пистата зависи най-вече от състоянието на ръката му.

"Имаме добър прогрес относно възстановяването на Роберт", коментира Морели пред "Гадзета". "Неговият десен крак е добре. Ако това бе единственият проблем, то той практически щеше да бъде готов да се състезава".

"Но не това е основното ни притеснение", продължи той. "Гран при на Италия ще се проведе през септември, но дотогава има само три месеца време. Можем обаче да мислим за последното състезание от календара".

"Във всеки случай, веднага щом Роберт влезе в симулатора, той ще разбере дали може да се завърне на пистата. И ако да - кога и как, без да имаме нужда от хронометър за целта", завърши мениджърът на поляка.

Водещи