Роберто Ди Матео подписа двугодишен договор с Челси 13.06 | 19:48

Младият италианец остава начело на "сините", след като спечели два ценни трофея с лондончани

От Константин Симидчийски

Мениджърската сага в Челси стигна до своя край, след като днес италианецът Роберто Ди Матео парафира контракт за две години с новия европейски клубен шампион, потвърдиха от "Стамфорд Бридж".

Ди Матео пое на пожар "сините" след уволнението на Андре Вилаш-Боаш в началото на годината, като сътвори истински подвиг, печелейки ФА Къп и първи трофей от Шампионската лига в историята на клуба.

Дори и тогава обаче не бе сигурно, че младият специалист ще получи работата за постоянно, като дори се спекулираше, че имена от калибъра на Фабио Капело или Хосеп Гуардиола може да поемат лондончани.

В крайна сметка обаче Ди Матео бе възнаграден за работата си, каквото и бе желанието на всички футболисти на "сините", които изразиха подкрепата си към него.

"Когато го помолихме да приеме работата през март, бяхме наясно, че той е млад специалист, който има много какво да предложи. А имайки предвид работата му и постигнатите успехи, Роберто се превърна в очевидният избор за Челси", коментира изпълнителният директор на "сините" Рон Гърли.

Първоначално се смяташе, че италианецът ще получи предложение за един сезон от ръководството на Челси, но в крайна сметка шефовете на клуба изразиха по-сериозно доверие към него.

Водещи

Най-четени