Робин ван Перси подписа с Манчестър Юнайтед 17.08 | 13:52

Холандският национал парафира за 4 години с "червените дяволи"

От Даниел Любомиров

Звездата на холандския национален отбор Робин ван Перси финализира преминаването си в Манчестър Юнайтед, след като днес подписа 4-годишния си договор с "червените дяволи".

Официалният сайт на 19-кратните шампиони се похвали с парафирането на големия трансфер на Сър Алекс Фъргюсън, който купи капитана на големия си противник - Арсенал - за 24 милиона паунда.

29-годишният нападател се присъединява навреме към новия си отбор и ще бъде напълно готов за началото на новия сезон в Премиършип. Ван Перси подписа с "червените дяволи" до юни 2016-та година и ще прибира над 12 милиона паунда на сезон.

"Робин е играч от световна класа, който се е доказал в английското първенство и изобщо в европейския футбол", каза Сър Алекс, цитиран от официалния сайт на Манчестър Юнайтед.

"Няма нужда да го представяме на феновете си, защото талантите му са всеизвестни - той самият е отбелязвал немалко голове срещу нас в някои класически битки, когато още бе част от бившия си клуб.

Неговите бързина, завършващ удар и цялостен принос към играта са изумителни", завърши шотландският специалист.

"За мен е чест да подпиша с Манчестър Юнайтед", призна ван Перси. "Нямам търпение да последвам стъпките на толкова велики нападатели, да допринеса с опита си и да изиграя моята част, за да помогна на отбора да спечели най-големите трофеи във футбола.

Нямам търпение да започна", заключи холандецът, който стана голмайстор на Премиършип през миналия сезон.

Ван Перси ще има възможност да блесне още в първия кръг на първенството, като в понеделник от 22:00 часа Юнайтед гостува на Евертън на "Гудисън Парк".

Водещи

Най-четени