Робъртсън отново на 1/2 финал в PTC Victoria Bulgaria Open 09.06 | 14:59

Нийл Робъртсън срещу Бари Хоукинс в битка за финала в зала "Универсиада"

От Даниел Любомиров

Нийл Робъртсън спечели с 4:2 четвъртфиналния си сблъсък от PTC Victoria Bulgaria Open срещу съименника си Джими Робъртсън и за втора поредна година се класира в топ 4 на турнира.

Негов съперник ще бъде един от майсторите на щеката в най-добра моментна форма - финалистът от Световното първенство Бари Хоукинс, който елиминира с 4:1 детето чудо от Шотландия Скот Доналдсън.

Нийл Робъртсън демонстрира нагледно реализаторските си качества чак в третия фрейм, когато му бе най-нужно да възстанови авторитета си на масата, след като бе загуби втората партия.

Той направи тотално разчистване за сенчъри брейк от 111 - негов втори за деня, след като в първия си мач постигна още по-забележителните 142 пункта срещу Антъни Хамилтън.

Именно тази серия е най-високата до момента, като Гръмотевицата от Австралия дели първата позиция по този показател с Антъни МакГил, който отпадна на осминафиналите именно от Джими Робъртсън.

Нийл можеше да опита до доближи рекорда си за турнира в следващия фрейм, но пропуск по последната червена го спря на 105. Въпреки това, той излезе още по-убедително начело в класирането по най-голям брой сенчъри брейкове - това му беше петият в PTC Victoria Bulgaria Open.

Високото качество на двубоите на Нийл Робъртсън в София продължи и в следващия фрейм, като този път съперникът му обра овациите на повече от 1500 души с реализиране на сенчъри фрейм от 100 точки за 3:2.

Бари Хоукинс беше единственият от изявените фаворити в четвъртфиналите, който игра на маса пред Трибуна В в зала "Универсиада".

Въпреки това близо 100 души уважиха финалиста от Световното първенство тази година и аплодираха бурно победата му с 4:1 над 18-годишното дете чудо от Шотландия Скот Доналдсън.

Именно Доналдсън отстрани елитния майстор Матю Стивънс, като поражението от Хоукинс бе едва второто за 2013-та година, в която е изиграл 10 мача.

Така Хоукинс се класира на полуфиналите, където ще играе именно с Нийл Робъртсън, а при евентуален успех има вероятност да спори с Рони О'Съливан във финала на PTC Victoria Bulgaria Open в повторение на мача за титлата в "Крусибъл".

Водещи

Най-четени