Роден да бъде "лъв" 02.06 | 16:25

Изключителната история на голямата надежда на родната гимнастика Дейвид Хъдълстоун

От Иво Вецев

Преди малко повече от седмица приключи Европейското първенство по спортна гимнастика, на което на световната сцена започна изгряването на един млад български талант - Дейвид Хъдълстоун.

Роденият на Карибските о-ви състезател дебютира на подобен форум, и то по невероятен начин - 12-о място в многобоя и две пети места - на кон с гривни и успоредка, разминавайки се на няколко стотни от медал, което изглеждаше почти невъзможно предвид чудовищната конкуренция.

Логично, интересът към Дейвид и неговия треньор Дамян Игнатов се засили, а от федерацията поощриха двамата герои с по 1500 лева премия за доброто представяне.

Дни след Европейското първенство двамата дадоха интервю за Sporta.bg, което представя пътя на Дейвид в спортната гимнастика, факторите, които доведоха 13-годишното дете-чудо в България, представянето на Европейското първенство и бъдещите амбиции и проблеми, които неминуемо ще срещнат двамата заедно със своя треньор.

Накратко - историята на младия "лъв", който до няколко години ще ни накара да забравим за липсата на Йордан Йовчев край гимнастическите уреди.

Интервюто е в две части, ето ги и тях:

Роден да бъде "лъв" (част I)

Роден да бъде "лъв" (част II)

Водещи

Най-четени