Роджър Рашийд разкри какви са целите му с Григор Димитров 28.11 | 14:35

Австралиецът смята, че Гришо може да покори върховете в тениса

От Мариян Найденов

Първата ракета на България Григор Димитров изпраща най-силния си тенис сезон. Той ще завърши годината под номер 23 в света, а освен това през 2013-а спечели първата си титла от турнир под егидата на ATP. Това се случи в шведската столица Стокхолм в първите дни на сътрудничеството с новия му личен треньор Роджър Рашийд.

За тези, които следят играта отблизо, името на австралийския специалист е добре известно. 44-годишният Рашийд не може да се похвали с кой знае какви успехи като състезател, но за сметка на това е считан за един от най-добрите треньори в наши дни.

Доказателство за качеството на работата му са имената, с които е работил. В периода 2003 - 2007 г. Роджър Рашийд е наставник на бившия номер 1 в света Лейтън Хюит, а след това три години (2008 - 2011) си сътрудничи с Гаел Монфис, преди да поеме подготовката на друг французин - Жо Вилфред Цонга през октомври 2012 година.

Няколко месеца по-късно двамата се разделят, а от тази есен австралиецът е треньор на Григор Димитров. Именно под негово ръководство хасковлията спечели титлата в Стокхолм, обръщайки на финала изпитан боец като Давид Ферер.

Рашийд даде дълго интервю за Tennis Channel, в което разкри любопитни подробности за работата си с Григор Димитров, както и какви са плановете им за новия сезон. 

Специалистът довери, че е приел да работи с българина, защото освен професионални, той притежава и необходимите лични качества, които според Роджър са изключително важни, за да може един състезател да се изгради като шампион.

Австралиецът е категоричен, че възпитаникът му притежава огромен талант, който ако бъде култивиран по правилния начин, ще му донесе много успехи в бъдеще.

Рашийд смята, че пред Григор Димитров няма лимит по отношение на това, което може да постигне, а всичко зависи от самия него и това доколко силно е желанието му да преследва целите и мечтите си.

"Той е едно от тези момчета, които в следващите 3-4 години могат да покорят върховете в световния тенис", убеден е треньорът на Гришо.

Какво още каза Роджър Рашийд за Григор Димитров вижте в Sporta.bg.

Водещи

Най-четени