Роджърс сравни Ливърпул с Байерн (Мюнхен) 04.10 | 21:00

Треньорът на мърсисайдци се хвали със своите нападатели

От Краси Киров

Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс твърди, че с нападателите Даниел Стъридж и Луис Суарес неговия отбор се представя като Байерн Мюнхен.

Стъридж започна по впечатляващ начин сезон 2013/14 след като вкара 7 гола в осем мача във всички турнири, докато Суарес изтърпяваше шестте мача от своето наказание.

В първият мач след наказанието си във Висшата лига, уругваеца вкара два гола, при победата над Съндърланд.

След победата на Байерн Мюнхен над Манчестър Сити с 3:1, мениджърът на Ливърпул сподели, че играта на баварците в предни позиции е подобна на тази, която той иска да налага.

"Ако сте следили внимателно системата на Байерн, когато играха срещу Сити през седмицата, ще видите, че на моменти левият и десният бек играеха като халфове. По този начин може да се установи контрол в даден мач.", сподели северноирландският специалист.

"Когато погледна Даниел Стъридж и Луис Суарес, аз ги наричам "деветка и половина" те са много креативни нападатели. Те обичат да се движат много по терена и да влизат между отделните линии."

Роджърс смята, че отборът му е в състояние да използва схема, подобна на тази на баварците. "Системата, която ние имаме се базира на характеристиките на отделните футболисти, но понякога сме изпробвали и тази на Байерн", добави 40-годишният треньор.

"Миналият сезон Стъридж и Суарес показаха добър синхрон в атаката, като често сменяха позициите си. Мисля, че с течение на времето тандема между двамата ще стане достатъчно добър." Също така Роджърс похвали белгийският вратар на отбора Симон Миноле, и заяви че той ще играе съществена роля в сезона на Ливърпул.

"Всеки добър отбор има нужда от топ вратар, и той (Миноле) направи две страхотни спасявания миналата седмица. Още в началото на сезона казах, че той ще играе ключова роля за нас през целия сезон и ще направи редица ключови спасявания," завърши изказването си Брендън Роджърс.

Водещи

Най-четени