Розберг потегля първи в Германия, Хамилтън катастрофира 19.07 | 16:39

Британецът тръгва от едва 15-а позиция на "Хокенхайм"

От iNews.bg

Лидерът във временното класиране Нико Розберг спечели квалификацията за утрешното Гран при на Германия от Формула 1 на пистата "Хокенхайм".

Германецът даде най-добро време и остави зад себе си двамата пилоти на Уилямс Фелипе Маса и Валтери Ботас, докато Топ 5 бе попълнен от Кевин Магнусен и Даниел Рикардо. Световният шампион Себастиан Фетел с Ред Бул се нареди шести, докато Фернандо Алонсо остана седми на решетката.

Квалификацията се превърна в кошмар за съотборника на Розберг и негов основен конкурент за титлата - Люис Хамилтън.

Британецът катастрофира сериозно със своя болид още по време на Q1, което и в крайна сметка го остави на едва 16-а позиция на стартовата решетка. В последствие Хамилтън бе откаран в медицинския център на пистата с болки в коленете, но все пак се очаква утре той да стартира в състезанието.

Той обаче ще потегли 15-и заради наказанието на Естебан Гутиерес от Заубер.

Топ 10 бе допълнен от Дани Квят, Нико Хюлкенберг и Серхио Перес, докато Дженсън Бътън и Кими Райконен останаха извън първите десет, не успявайки да достигнат до участие в Q3.

Нико разполага с преднина от едва четири точки пред съотборника си Хамилтън във временното класиране на Формула 1, но още утре германецът ще получи чудесна възможност да увеличи аванса си пред британеца на върха.

Водещи

Най-четени