Рой Ходжсън: Едва ли Англия ще играе както искам 02.06 | 18:46

Селекционерът на "трите лъва" се застрахова преди началото на Евро 2012

От Даниел Любомиров

Националният селекционер на Англия Рой Ходжсън заяви, че тимът няма да играе така, както той иска на предстоящото Европейско първенство.

Специалистът застана начело на "трите лъва" през май и имаше твърде малко време да подготви състава си, който изигра само две контроли под негово ръководство.

В първия си мач начело на Англия Ходжсън победи Норвегия с 1:0, а довечера се изправя срещу Белгия на "Уембли".

64-годишният шотландец заяви, че тимът ще бъде добре подготвен за първия мач от Евро 2012, но призна, че за 2 седмици положението едва ли ще бъде перфектно.

"Като треньор, който от дълги години е във футбола, не мога да си представя, как някой мисли, че за две седмици и пет тренировки можеш, да подготвиш отбора така, както искаш да играе.

Играчите поемат отговорността сериозно и имат идея какво търсим. Мисля, че всико ще бъде наред, но няма как да наложиш своя модел за отбора само за две седмици. Невъзможно е", категоричен бе Ходжсън.

Франк Лампард получи контузия преди няколко дни и се присъедини към Гарет Бари в списъка на националите, които пропускат Евро 2012. Скот Паркър също не е в отлична форма и това поставя сериозна въпросителна около състава на националният селекционер на Англия.

Контузията на Лампард резервира място в тима на Джордън Хендерсън, а Ходжсън изрази съжалението си за контузените, но подчерта, че сигурен, че полузащитникът на Ливърпул има какво да даде на състава.

"Трябва да гледате на нещата по философски начин. За нас случилото се е удар, но аз съм по разочарован заради самите играчи.

Спрях се на Хендерсън, тъй като той е много способен и може да бъде конкуренция на Скот Паркър и Стивън Джерард.

Ще ми бъде неприятно обаче, ако хората си мислят, че използвам Европейското като експеримент за бъдещето.

Водещи

Най-четени