Рома и Интер отново се препънаха 01.12 | 18:18

"Вълците" отново завършиха наравно, докато Интер не успя да победи Сампдория

От Константин Симидчийски

Впечатлилият всички в началото на сезона отбор на Рома допусна 4-о поредно равенство след перфектния старт и 10-те победи в първите 10 кръга на Серия А.

Този път "вълците" стъпиха накриво в Бергамо, където Аталанта измъкна точката за 1:1 в мач от 14-ия кръг на първенството, като домакините можеха да стигнат и до успеха, но все пак столични изравниха в края.

Бривио беше точен в 51' за Аталанта, но след като проспа първия час от мача Рома натисна и Строотман донесе точката с гол в 89'. Главно действащо лице беше съдията на двубой, който не отсъди две дузпи за гостите, а и отмени редовен гол на Майкъл Брадли.

В същото време Интер допусна сериозна изненада у дома на "Сан Сиро", където легендата на тима Синиша Михайлович успя да изведе своята Сампдория до равенство 1:1 срещу "нерадздурите", и то пред очите на новия им собственик Ерик Тохир.

Още в 18' Фреди Гуарин изведе домакините напред и Интер очакваше да спечели лесно мача, но Ренан с вездесъщ удар разстреля Ханданович и донесе точката на Сампдория, която остава в зоната на изпадащите с 11 точки, заемайки 19-а позиция.

Рома временно се изкачи на първо място с 34 точки, колкото има и шампиона Ювентус, който играе по-късно днес. Интер пък изпусна шанса си да се внедри в топ 3, оставайки на точка за Наполи – 28 срещу 27 в полза на Бенитес и компания.

Водещи

Най-четени