Рома си намери треньор в лицето на Зденек Земан 31.05 | 19:47

Той е бил треньор на "вълците" в края на 90-те години и е човекът, който започна да налага Валери Божинов в Лече, докато водеше клубът от Южна Италия

От Иво Вецев

Зденек Земан ще поеме Рома. Това оповести президентът на Пескара Даниеле Себастиани. До сега чехът бе треньор именно на Пескара и върна тима в Серия А след 20-годишно остъствие.

"Земан ще поеме Рома, но сърцето му винаги ще остане тук. Неизбежно бе той да реш да се завърне в Рим, защото тази възможност бе твърде атрактивна за него.

През миналия месец той ме запозна с всичките оферти, които бе получил и отхвърлил. Но, когато от Рома му се обадиха, той не можа да им даде отрицателен отговор", сподели Себастиани.

На "Стадио Олимпико" Земан ще наследи тотално провалилият се Луис Енрике. Испанският специалист пое "вълците" миналото лято, но не успя да изпълни нито една от поставените задачи. Първо тимът отпадна рано-рано от Лига Европа от скромния Слован Братислава, а в Италия през този сезон не само не завоюва трофей, но и остана на 7-мо място в класирането, което лиши тима от европейско участие.

Зденек Земан водеше Рома в края на 90-те години. Той е един от най-известните треньори на Апенините и е човекът, който започна да налага Валери Божинов в Лече, докато водеше клубът от Южна Италия.

Въпреки, че чешкият специалист напуска Пескара, Себастиани бе категоричен, че звездата на тима Марко Верати няма да последва треньора и да напусне клуба.

"Той остава тук поне още един сезон и се надявам да защитава достойно цветовете ни", заключи президентът на Пескара.

Сред кандидатите за подписа на 19-годишният талант са Рома, Ювентус, Интер и Наполи, а правата му се оценяват на 12 милиона евро.

Водещи

Най-четени