Ромелу Лукаку подписа договор с Челси 18.08 | 16:39

Белгийският суперталант получи фланелка с номер 18, като може да дебютира още в събота срещу Уест Бромич Албиън

От Константин Симидчийски

Белгийският суперталант Ромелу Лукаку финализира трансфера си в лондонския Челси и вече официално е футболист на "сините" от "Стамфорд Бридж". Младият нападател бе закупен от родния Андерлехт, като ще бъде на разположение на мениджъра Андре Виаш-Боаш още за съботното домакинство на Уест Бромич.

Чернокожият стрелец получи фланелка с номер 18 и даде първото си интервю за официалния сайт на Челси. Лукаку естествено не скри радостта си от осъществения мечтан трансфер, имайки и предвид, че е почитател на "сините" още от дете.

"Чувството да бъда футболист на Челси е невероятно", заяви белгиецът. "Мечтая да дойда тук от 10-годишен, като вече мисля как ще стисна ръцете на футболисти като Джон Тери, Дидие Дрогба и Франк Лампард. Страхотно е да пристигна в голям клуб с толкова много амбиция. Това е всичко, което търсех".

Попитан какво е провокирало любовта му към Челси, Лукаку довери: "Гледам Висшата лига на Англия откакто бях на 9. Правих го всеки уикенд, като обичах да наблюдавам начина, по който Джими Флойд Хаселбанк (бивш нападател на Челси, б.а.) бележи попадения в противниковите врати. Помня и онова воле срещу Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд", след което реших, че ще подкрепям този клуб оттук нататък".

Младият белгиец често е сравняван с котдивоарската звезда на "сините" Дидие Дрогба, като по този въпрос Лукаку заяви: "Това е нещо хубаво, харесва ми. С него притежаваме сходни стилове на игра, но аз съм също така и много бърз. Искам да се науча от него какво е да играеш на "Стамфорд Бридж" и как да се подготвям за мачовете. Естествено, мога да науча много и от другите опитни футболисти в състава".

Запитан какви са целите му с Челси през следващия сезон, Ромелу Лукаку отговори: "Преди всичко искам да се уча и да тренирам възможно най-усилено, за да подобря качествата си. Желая да покажа на треньора, че може да разчита на мен, когато има нужда. След това се надявам, че ще успея да запиша минути за отбора и да му бъда от полза, защото това е най-важното нещо. Ако мислиш позитивно спрямо тима, той също ще бъде позитивен спрямо теб", заключи белгиецът.

18-годишният голмайстор бе водещ реализатор на белгийския шампионат през сезон 2009/10 с 15 реализирани попадения, а отбелязаните 16 гола през миналата кампания затвърдиха статута му на един от най-желаните млади футболисти на трансферния пазар.

Водещи

Най-четени